jueves, 15 de marzo de 2018

Entrevistem els valencians Kakao


Kakao naix de la fusió de músics i estils molt diferents i variats, amb influències de tot tipus. En el temps que duguem en actiu diversos músics han passat per la nostra formació, i com a resultat hem desenvolupat un estil de mestissatge que barreja des de funk fins a ska. Per a que centrar-te en un sol estil si en pots fer un kakao?


1. Com us vau iniciar en el món de la música i quina es o era la teva motivació?
La majoria de nosaltres duguem en la música pràcticament tota la vida, de forma autodidacta o en conservatori. La nostra motivació és poder compartir la nostra música amb tothom.

2. Com es crear el projecte “Kakao" i com ha anat evolucionant al llarg del temps? perquè aquest nom?
Dos de nosaltres ens juntàrem per a buscar músics i crear un grup, però Kakao com a tal va sorgir molt de temps després, quan trobàrem al nostre bateria Jose. Per la formació han passat diversos músics fins arribar als sis que en som ara, i en eixe temps hem anat definint el nostre estil. El nom de Kakao ve del tipus de música que fem, que és una mena de barreja d’estils que va des del ska fins al funk, passant pel rock, punk, etc.

3. Quins mitjans, col·laboradors heu tingut per gravar i promocionar la vostra música?
Pel moment només hem gravat una cançó a RW estudios (que encara està per publicar), la resta l’hem fet nosaltres: samarretes, publicitat per xarxes socials, maquetes autoproduides, etc.

4. Heu fet varies maquetes però ara teniu el projecte de fer un cd al cap, que hi trobarem?
Ja que el nostre pressupost es reduït, tenim en ment gravar un EP quan siga possible. Aquest inclourà les nostres maquetes gravades en estudi  i alguna cançó que encara no ha vist la llum, sempre dins del nostre estil de mestissatge.

5. Com us veieu el panorama de la música? Com veieu el panorama musical a Catalunya?
El panorama musical actual és altament prolífic, però el món de la música es molt desagraït. És prou difícil trobar algú que estiga disposat a pagar a un grup emergent per un concert, i la majoria de vegades ni  a cobrir les despeses de transport. El panorama musical a Catalunya està ple d’artistes i grups amb talent, però als grans concerts i festivals sempre trobem els mateixos grups.

6. Com definiríeu la vostra música?
La nostra música és una barreja de tots els estils que ens agraden i totes les influències que tenim, que són molt diverses: ska, rock, punk, reggae, swing, funk, etc.

7. Quins son els propers concerts que fareu?
De moment no tenim cap concert comfirmat, ens estem centrant en composar i retocar el nostre repertori.

8. Quin ha sigut el vostre millor concert com a músics?
Creguem que el millor concert que hem donat va ser el primer, a Xirivella. Tocàrem amb Barretxat, que era un grup d’amics nostres i tant des de dalt de l’escenari com baix ens ho passàrem genial.

9. Quines són les vostres influencies musicals?
En tenim un poc de tot: grups de rock de tota la vida, grups del panorama valencià actual, inclús compositors de música clàssica. Cadascú al grup té les seues preferències i d’eixa barreja naix el nostre estil.

10. Quina es la vostra última descoberta musical emergent?
L’horta en Flama, un grupet de ska-mestissatge dels voltants de València.

11. Un lloc on us agradaria tocar?
Ens agradaria arribar als festivals tipus Festivern, per exemple.

12. Que aconsellaríeu a un grup emergent que comença ara amb el seu projecte musical?
Que no es desanime, perque si no coneixes algú al “mundillo” o tens diners, el camí es molt dur.

13. Què és el que us apassiona de la música?
El sentiment que pot despertar tant en el músic com en el públic que t’escolta.

14. Creieu que la música amanseix les feres?
La música amanseix les feres, però també té el poder de fer-les despertar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario