domingo, 14 de enero de 2018

Bemba Saoco treu el seu disc debut "Crújelo"

foto de Grabaciones Silvestres.

Encara no han nascut i ja se sap el seu nom: Bemba Saoco. Es defineixen amb ritme i actitud, i tenen boca per dir el que volen. CRÚJELO (U98 Music, 2018) és el nom del seu primer disc, fet amb la bona companyia del  productor Marc Parrot. I després d’haver trencat amb tot i carregar-se a ells mateixos, ara són més ells que mai, perquè han decidit jugar-ho tot per celebrar-ho tot. Ho han fet amb col·laboracions de gran magnitud com  La Pegatina, Doctor Prats, Gemma Humet, Aspencat, Roba Estesa, entre molts d’altres
  
 Amb el tret de sortida, ja han donat les gràcies i perdonat tot el que ens calia, i ara comencen a mostrar als ulls de la gent una realitat que han projectat i que ja no és seva. La intenció tensada història a història i presentada en forma de 10 videoclips, que han posant en joc a  100 actors de la talla de Toni Sevila o Júlia Creus, aficionats vinguts de diferents companyies de teatre i persones singulars que s’han permès actuar i mostrar amb una veritat innegable, com s’encarnen a elles mateixes. Mostrant el seu propi relat. Un relat vital, o el relat imaginari del que haguessin pogut o volgut viure, el relat que no voldries relatar, el relat que la realitat supera. L’inesperat, minut a minut.

Sense ser cineastes ni realitzadors,  han produït i dirigit 10 peces  trencadores i connectades entre elles que passen per tot un ventall de llenguatges, tècniques d’enregistrament i muntatge. Aconseguint un impacte sorprenent als ulls de l’espectador i als sentiments més viscerals, purs i emotius. Fent cruixir la consciència amb missatges que ens presentaran setmana a setmana, des de novembre fins a març, i que el conjuntura històrica actual, inesperadament, posa a prova. Estan decidits a fer coses molt poc habitual al panorama musical català tal i com el coneixem avui dia.

Sense més recursos que la veritat, la confiança, la convicció i la superació, s’han aliat amb un reduïdíssim equip de professionals, vinguts d’arreu del món cridats per l’ocasió, aconseguint un repte a l’abast de pocs. Realitzar 10 videoclips en 4 mesos, de setembre a desembre, rodant cada setmana, i mostrant, pràcticament a temps real el resultat de cada peça, de manera directa i sense esperes.
  
 I definitivament, sens cap mena de dubte, tot això només ho han pogut fer aconseguint que cada moment i cada persona se sotmeti al risc d’exposar-se a la fragilitat, crua, de ser el que és i més enllà. Perquè el trencadís de la vida és meravellosament intens. I seríem tots covards de no celebrar-ho amb ells. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario