jueves, 2 de noviembre de 2017

Pablo Guerrero presenta el disc "Mundos de andar por casa" el 19N al Tradicionàrius

foto de Pablo Guerrero Cabanillas.

Pablo Guerrero, artesà de cançons, cuidador de paraules i alquimista musical, presenta el disc Mundos de andar por casa
El cantautor extremeny Pablo Guerrero, tot un històric de la cançó d’autor compromesa dels anys de la Transició, presentarà el seu 15è disc diumenge 19 de novembre al Tradicionàrius
"Mundos de andar por casa" és un disc que observa el món amb la mirada propera, càlida i tendre d’un nen, i ens ofereix temes plens de força

El cantautor Pablo Guerrero, un històric de la cançó d’autor durant els anys de la Transició, presentarà al CAT el seu últim disc Mundos de andar por casa. Un treball que conté 16 temes distribuïts en dos discos amb una mateixa visió poètica que observa el món amb una mirada propera, càlida i tendre d’un nen, per oferir-nos temes a vessar de sensibilitat i força.
  
 Pablo Guerrero, nascut a Esparragosa de Lares (Badajoz), s’ha dedicat a l’artesania de crear cançons, a cuidar les paraules, a gravar discos com un alquimista musical. Poc a poc, l’artista ha anat desgranant una obra treballada minuciosament, una música poética i personal que ha publicat de manera tranquil·la, juntament amb l’edició dels seus llibres de poemes. L’any 1969 Pablo Guerrero va publicar la seva primer cançó “Amapolas y espigas”, en què va començar una renovació de la música popular que ha marcat la seva obra al llarg dels anys. L’any 1972 publica el seu primer disc, A Cántaros, i la cançó es converteix en un himne dels perseguidors de la utopia en temps difícils: “Tú y yo muchacha estamos hechos de nubes, pero ¿quién nos ata?”. Fins a dia d’avui, Guerrero ha publicat 15 treballs discogràfics i l’any 2009 l’Acadèmia de la Música va decidir concedi-li el premi a Toda Una Vida en la XIII edición de los Premios de la Música.
  
 Aquest últim disc tracta de l’amor a tot allò que ens envolta, als nostres mons quotidians. "Mundos de andar por casa" camina per territoris creatius inigualables i ens anima a creure en un projecte col·lectiu. Com ell mateix diu: “La imaginación al poder, se ha vuelto a oír en nuestras plazas. Y el poder de la imaginación, de la sensibilidad, de la coherencia, contra el mundo que parece que se nos quiere imponer, de una fealdad y una inhumanidad aterradora. Hagamos de la música, de la poesía, de la búsqueda de la belleza, un medio más para alcanzar un futuro que queremos que sea ahora.”


No hay comentarios:

Publicar un comentario