jueves, 19 de octubre de 2017

Entrevistem a Mal-Humorats la banda de Pop-Punk de Terrassa i Les Fonts

Et pensaves que el català era només per a la ska-rumba? Dons no, som MAL-HUMORATS, una banda de Pop Punk en Català al més pur estil Californià, però pel pal hem decidit quedar-nos a Terrassa i a les Fonts. Estem influenciats per bandes internacionals com Blink 182, The Offspring, New Found Glory o Green Day i en l'àmbit nacional per bandes com The Anti-Patiks, Crim, Batec, Malestar Social, Daylight, etc.

Aitor ''Ruso'': Guitarra/Coros
Perdi: Baix
Jordi: Bateria
Jowy: Cantant/Guitarra
Borja: Cantant


1. Com us vau iniciar en el món de la música i quina es o era la teva motivació?
Cada integrant del grup ha començat de manera diferent en la música, alguns tenim altres grups amb els que portem mes temps i d’altres hem iniciat la nostra carrera musical amb MalHumorats. El que teníem clar quan vam iniciar MalHumorats era que volíem fer un projecte amb el que passar-nos’ho bé fent el que més ens agrada que es la música.

2. Com es crear el projecte “Malhumorats”? D’on sou? D’on surt aquest nom? Qui formeu aquest grup? Com ha anat evolucionant al llarg del temps?
El projecte va néixer a Terrassa (on vivim tots els membres del grup) cap al març de 2017 com una alternativa als altres grups d’alguns membres del grup. Ens vam reunir uns quants amics i (entre unes quantes birres) va sorgir la idea de fer el grup, sense més. El nom de MalHumorats va sorgir d’una conya entre els integrants, que a mes fa contrapunt amb l’aire festiu dels temes propis del grup. Els integrants del grup som Jowy a la guitarra i una de les veus principals, Borja a l’altre veu principal, Perdi al baix, Aitor “el Rus” a la guitarra solista i Jordi a la batería. Tots ens coneixíem abans de formar el grup, som col•legues de fa temps i sempre em estat implicats a la música de maneres diferents. De fet la idea era fer un grup a mode de passatemps, per passar-ho bé i fer alguns concerts, però amb el pas del temps la cosa s’ha anat posant més seriosa (ajajajaja).

3. Quins mitjans, col•laboradors heu tingut per promocionau-se com a grup?
Doncs principalment els nostres mitjans per promocionar-nos son les xarxes socials, és on publiquem les dates de concerts, novetats del grup, cançons, etc. 

4. Que trobareu en la vostra música? Teniu cd?
Punk rock al més pur estil californià però en la nostre llengua materna com es el català. Volíem fer algo que fos fresc i entretingut, que fos entretingut de tocar i que a la gent li pogués fer ballar i donar-ho tot. Encara no tenim un CD, però mai se sap que pot deparar el futur...

5. Com us veieu  dintre del panorama de la música catalana? Com veieu el panorama musical a la vostra comarca? 
Es atrevit situar-se dintre del panorama musical català per un grup que acaba de començar, més quan el panorama sembla monopolitzat per els 4 grups de sempre de rumba i folklore. Per sort el Vallés sempre ha sigut una especie d’oasi punk rock a Catalunya i es comença a veure com des de capitals de comarca comencen a sortir alternatives a la típica música de festa major. Sembla ser que Barcelona ja no es el cau on neix tota la música de Catalunya i MalHumorats neix també a arrel d’aquesta idea, fer l’alternativa en català a l’estatus quo del panorama musical català.

6. Com definiríeu la teva música?
Punk rock al més pur estil californià, o almenys aquesta es la intenció, però en català, ni més ni menys.

7. Com us plantegeu es propers concerts? On us podrem veure? 
Doncs donat que encara no ens hem estrenat a l’escenari, volem fer una presentació amb molta força i energia! La idea des de un principi era fer un show que no només sigues tocar i ja esta, sinó que volíem fer quelcom en que el públic pogués interactuar amb l’espectacle, pero continuem treballant. El 22 d’octubre tenim la nostre primera data a la sala New Underground de Barcelona, amb els nostres amics de Woodchuck i Embers Path; també tenim data el 17 de novembre a la sala The Cavern a la nostre ciutat, Terrassa. 

8. Quin ha sigut el vostre millor concert com a músics i espectador? 
Com a músics només em tocat 3 integrants cadascú amb les seves altres bandes (totes d’estils diferents) i com a espectadors se’ns fa molt difícil escollir un sol concert, podríem dir des de bandes enormes a estadis gegants, a bandes que comencen i que et deixen bocabadat.

9. Quines són les vostres influències musicals?
Òbviament totes les grans bandes de punk rock de Califòrnia com Green Day, The Offspring, NoFX… Però també aquí a Catalunya i Valéncia tenim influències musicals de grups com The Anti-Patiks, Malestar Social, Crim, Daylight, Smoking Souls, etc. En definitiva, punk rock.

10. Quina es la vostra última descoberta musical emergent? 
Aquí al Vallés tenim grups de punk amb molta tirada com poden ser Batec, que van treure el seu primer disc aquest any, o Panellet amb la seva particular forma de veure el punk rock de manera més dolça. Un grup que també ens ha impressionat son Huts del País Vasc, molta contundencia a l’hora de tocar en directe.

11. Un lloc on us agradaria tocar? 
Per descomptat ens encantaria complir el nostre somni de poder tocar a Califòrnia, però de moment el que ens importa de veritat es fer molts concerts arreu de Catalunya, València, etc.

12. Que aconsellaríeu a un grup emergent que comença ara amb el seu projecte musical?
Com a qualsevol àmbit de la vida, treball dur i no deixar de moure’s, composar temes propis, gravacions… En fi, creure’s el teu projecte i no deixar de lluitar per portar-lo fins on et propossis. 

13. Què és el que us apassiona de la música? Creieu que la música amanseix les feres?
La música te la capacitat de transmetre emocions, energia, etc, sigui en l’idioma que sigui o l’estil que sigui, la música es compren allà on sigui i de maneres molt diverses. Aquest es l’encant de la música, poder transmetre un missatge universal. La música amanseix les feres? Bueno, nosaltres des de MalHumorats el que volem es que la gent deixi sortir la fera que porta dins a ritme de punk rock (jajaja), no es la nostra idea amansir a la gent que ens escolti o ens vingui a veure als concerts. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario