sábado, 20 de mayo de 2017

Parlem de Micu i el seu tercer i nou disc "dens"

foto de MICU.


Micu és sens dubte un dels rumberus més prolifics i heterodoxes de Barcelona i en aquesta ocasió ens presenta "Dens" (Kasba Music, 2016), on ha acabt de trobar el so que va començar a buscar en l'anterior treball, "Bandaband". Un so que transgredeix la rumba jugant amb nombroses influències que segons el propi Mic van dels Gipsy King a The Police o a Red Hot Chili Peppers. D'aquesta manera, flirteja amb varietat d'estils ballables com el reggae (a cançons com "Calamar" o "Nena Morena", el funk (A "Cauràs), el pop (a "Maravilla" i com no la rumba (A "Raig de sol" o al recuperat primer hit del Micu, "Lere le le", que va gravar en el seu primer EP de nom homònim i que encara no ha estat editat).
Així doncs, no és estrany el títol escollit per aquest tercer treball de la seva carrera, un joc de paraules que ens apropa al contingut musical ("Dens" es l'obra de Micu més ballable fins a la data) però també a la intensitat de les lletres

Quant a la instrumentació, Micu segueix amb la mateixa base ritmica però ara en format "Power" trio, així l'han tornat a acompanyar Jordi Herreros a la bateria i Enric Gómez al baix, tots dos integrants de la banda funk "Se atormenta una vecina" i que ja van acompanyar-lo durant la gravació del seu anterior treball. Desprès d'haver rodat un any llarg en directe amb aquesta formació i havent assajat els nous temes, l'enregistrament de bateries i baixos s'han fet en directe. D'aquesta manera s'ha creat una fusió fresca, totalment reconeixible i fidel a la música en directe.
Cal citar la molt volguda col.laboració del gran Manel Joseph (Orquestra Plateria) que canta al tema "Raig de sol"

La producció és compartida entre Jack Tarradellas (Chakataga) amb qui ja va treballar a "Bandaband" i el mateix Micu.
Un disc enèrgic, que no us deixarà indiferents, tant per la varietat musical com per les seves lletres plenes de vida i sensibilitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario