domingo, 21 de mayo de 2017

Entrevistem a The Black Snakes

THE BLACK SNAKES és una banda de Blues Rural composta per; Anaïs Martí s Martín a la veu principal, Hector Martos al ressonador, Pol Jubany a les harmòniques, guitarra i veu, Oriol Fontanals al contrabaix i Quico Hernández al washboard i veu. Es tracta d’una formació jove amb un directe enèrgic i dinàmic, que ret homenatge al primer blues de les plantacions en format jug band, abraçant varis estils de la música afroamericana de primera meitat del s.XX com el Delta Blues, el Ragtime, el Country, el Folk o el Swing, entrellaçant sonoritats tradicionals del Mississippi, Texas o New Orleans. The Black Snakes busca un so primigeni, fresc i sense pretensions per a transportar al públic a les arrels del blues. Dins del repertori s’hi poden escoltar temes de músics que han influenciat a la banda com Charlie Patton, Trixie Smith o Washboard Sam entre altres, que es mesclen amb temes propis de la banda basats en aquests estils i influències.

foto de The Black Snakes.

1. Quins son els primers records musicals que teniu i quina va ser la primera vegada que vau tocar en un escenari?
Varis de nosaltres venim del món del Heavy Metal, Punk i Hard Rock... 

2. Com es crear el projecte “The Black Snakes”? Perquè aquest nom? Qui formeu aquest grup? Com ha anat evolucionant al llarg del temps?
El projecte neix a mitjans de 2011 quan Hector Martos i Oriol Fontanals, motivats per la seva passió pel blues més antic decideixen començar a preparar alguns temes de blues del Delta del Mississippi en format duo, guitarra/veu i contrabaix, respectivament. 
El nom és molt recurrent en lletres d’autors del Mississippi com el Black Snake Moan (Blind Lomon Jefferson), A Black Woman Is Like A Black Snake (Memphis Jug Band), Black Snake Blues (Victoria Spivey), Black Snake (John Lee Hooker)… 
La banda consta de 5 membres: Anaïs Martín a la veu i kazoo, Hector Martos al ressonador, Oriol Fontanals al contrabaix, Pol Jubany a les harmòniques i guitarra, Quico Hernandez al washboiard.
La banda neix com a duo de guitarra i contrabaix i de seguida incorporem al Quico al washboard i al Vicente Gascón a la harmònica, més tard va passar un cantant per la banda però ben aviat va ocupar el seu lloc la Anaïs. Amb aquesta formació, que ha estat la més llarga, vàrem gravar els dos discs, però en el darrer també hi participava el Pol a la guitarra i va ocupar el lloc del Vicente fins a la actualitat.

3. Quins mitjans, col•laboradors heu tingut per promocionar-vos com a grup i gravar el vostre disc?
Mitjans de comunicació cap, les xarxes socials han ajudat molt i entitats com la Societat de Blues de Barcelona, la de Rubí o la de Lleida i La Escola-Taller de Blues de Barcelona o Capibola si que ens han donat suport com a moltes altres bandes de blues del territori.

4. Amb quins 5 adjectius definiríeu el grup?
Acústic, rural, “a cuchillo”, jove (pels membres), antic (per la música).

5. Com us veieu  dintre del panorama de la música catalana? Com veieu el panorama musical a la vostra comarca? 
No ens veiem dintre del panorama de la música catalana. 
El panoirama no és gaire esperançador, si no fas música per a masses i en català no ets ningú, però per sort hi ha un cercle de Blues molt actiu a tota la península.

6. Com veieu la iniciativa Festa de la Música de Sudanell? Que trobarem en el vostre concert a Sudanell?
La Festa de la Música de Sudanell ens sembla una iniciativa excel•lent, com totes les que siguin a favor de la música en directe. 
Al concert hi trovareu molta energia, humor, música per a ballar, per a cantar, per a disfrutar, per a divertir-se i a nivell d’estils hi escoltareu blues, swing, gospel, ragtime i alguna que altra sorpresa més...

7. Com us plantegeu els propers concerts? On us podrem veure? 
Per ara hi ha poca cosa, el més destacat serà al juliol que estarem els dies 15 i 16 al Festival de Blues d’Hondarribia.

8. Quines són els vostres referents musicals? 
Tota la música Negra d’arrels... el blues, el jazz, el swing, el reggae, el funk, el calypso, el gospel...

9. Quina es la teva última descoberta musical emergent?
Pokey LaFarge, Dylan Bishop, Big Creek Slim...

10. Amb quin grups us agradaria compartir escenari?
Amb el Gitano de Balaguer

11. Que aconsellaríeu a un grup emergent que comença ara amb el seu projecte musical?
Que toqui tot el que pugi i que faci el que li surti de dins sense complexes

12. Què és el que us  apassiona de la música?
Que la pot gaudir i entendre qualsevol persona del món...

13. Creieu que la música amanseix les feres?
Depèn... a mi personalment, quan escolto coses com... bueno, no puc dir noms, però escoltant bandes indie-pop de les que omplen estadis m’han entrat ganes de matar algú...


No hay comentarios:

Publicar un comentario