martes, 23 de mayo de 2017

Entrevistem a Encara Farem Salat

Encara Farem Salat és una Companyia de Comediants amb seu a Lleida (Catalunya) i àmbit de treball per tot el món.
Tot comença el 2001 amb la creació d’espectacles musicals sota el nom d’Encara Farem Salat, un nom que el públic comença a relacionar amb espectacles adreçats al públic infantil.
Al mateix moment també es crea un grup de música anomenat Pastorets Rock que, tot i ser un espectacle més de la companyia, agafa força pròpia. Al ser un concert adreçat a un públic jove i adult, evitem fer-ho sota el nom d’Encara Farem Salat.
Paral•lelament la companyia s’endinsa en el món del clown i l’humor gestual per a adults i crea espectacles que ens permeten actuar en una quinzena de països d’arreu del món. 

foto de ENCARA FAREM SALAT.

1. Quins son els primers records musicals que teniu i quina va ser la primera vegada que vau tocar en un escenari? 
Uff, el primer dia!! No l’oblidarem mai... massa anècdotes aquell dia... sort que el segon ja va anar d’una altra manera... jejeje. 

2. Com es crear el projecte “Encara farem salat”? Perquè aquest nom? Qui formeu aquest grup? Com ha anat evolucionant al llarg del temps?
Els quatre components veníem del món del lleure, monitors de colònies etc... i vam decidir formar un grup i fer música que ens agradés i fer-la arribar al públic familiar. Encara Farem Salat és una expressió que fèiem servir i la va acabar utilitzant com a nom de grup. Actualment som en Jordi Huete, Sergi Torrelles, Robert Riu “Puça” i Jordi Torras. Tot i que en els altres espectacles que realitzem comptem amb diversos músics, actors, clowns per poder-los dur a terme. Actualment les animacions musicals que fem tenen un format de 4 components (bateria, baix, guitarra i animador).

3. Quins mitjans, col•laboradors heu tingut per promocionar-vos com a grup i gravar el vostre disc?
Vam començar fa 15 anys, i llavors no hi havia més que el correu electrònic i les pàgines web... actualment és una altra història; les xarxes socials han fet un salt espectacular i ara mateix funcionem molt per facebook i twitter i també instagram per arribar a la gent i informar dels concerts que anem fent.

4. Amb quins 5 adjectius definiríeu el grup?
Fresc, canyero, engrescador, il•lusionador, molt sentit de l’humor

5. Com us veieu  dintre del panorama de la música catalana? Com veieu el panorama musical a la vostra comarca? 
El nostre mercat és més d’actuacions de tipus familiar i potser algun festival però la cosa és complicada per tothom; s’ha de picar molta pedra per aconseguir concerts; però no ens queixem. Treballem força i del què ens agrada que això ja és el màxim!

6. Com veieu la iniciativa Festa de la Música de Sudanell? Que trobarem en el vostre concert a Sudanell?
Hem tingut la sort de participar altres vegades de la Festa de la Müsica de Sudanell amb Pastorets Rock a la nit, enguany hi serem al matí fent un espectacle/concert per a públic familiar! Esperem veure-hi molts nens i nenes, pares i mares, tiets i tietes... padrins i padrines!!! Tots i totes cap a Sudanell!!
La iniciativa és fantàstica!!! Els organitzadors són ambiciosos i aconsegueixen cada any un cartell de luxe!! És un honor formar-ne part!!

7. Com us plantegeu es propers concerts? On us podrem veure? 
Tenim el calendari divers i variat, actuacions de tot tipus, des d’animacions musicals, passant per les animacions amb escuma i combinant-ho moltes nits amb el grup Pastorets Rock.

8. Ens podríeu explicar alguna anècdota divertida del grup?
Amb l’espectacle Som de l’Oest hem fet moltes actuacions, però la més anecdòtica va ser quan vam anar al Salardú Country Festival... Ens van agafar en part pel vestuari de grangers que portem... i ens van convidar al matí a veure les exhibcions de ball country i de bestiar... rollo americano total... 

9. Quines són els vostres referents musicals? 
Molts! Com a músics que ens devem al públic hem d’escoltar de tot i traduir-ho a la nostra manera en les nostres cançons. 

10. Quina es la teva última descoberta musical emergent?
Al panorama musical català apareixen molts grups, estem contents de veure que molts grups estem en actiu; en el món d’espectacles familiars apareixen nous espectacles i noves fórmules d’entreteniment musical

11. Amb quin grups us agradaria compartir escenari?
Amb molts! La veritat és que tenim sort de tocar arreu del territori i compartir escenari amb molts grups del panorama actual. Grups novells i no tan novells però tots ens aporten quelcom.

12. Que aconsellaríeu a un grup emergent que comença ara amb el seu projecte musical?
Benvinguts al món de la música!!! Sort!!! Feu el que us apassioni!!! Viviu-ho i feu-ho viure al públic!!

13. Què és el que us  apassiona de la música?
Fer aquesta feina ens encanta!! Veure les reaccions de la gent quan t’escolta o balla amb la nostra música és una sensació indescriptible!

14. Creieu que la música amanseix les feres?
I tant!!! Bé, amb la nostra potser les altera i activa de tal manera que no poden parar de saltar i ballar!!! jejeje

No hay comentarios:

Publicar un comentario