lunes, 17 de abril de 2017

Fito Luri presenta el sisè disc "Planetes Càlids"

foto de Fito Luri.

Fito Luri va començar cantant pel Baix Camp amb el grup de pop Om i després ho va fer al capdavant de Cafè París. Anys més tard, amb la Orquestra La Padrina, va recórrer escenaris fent ballar al personal al ritme de clàssics del rock, del blues i del soul. Ha fet música per a obres de teatre i també hi ha col•laborat com a músic i actor, treballant amb Toni Albà, Oriol Grau, Miquel Àngel Fernández.... També ha fet de bateria i de percussionista per a grups de jazz com Grey Quintet o de música tradicional com La Banda del Pantanu.
Finalment, l’any 2002 va engegar el seu projecte personal publicant el seu primer disc ‘Aromes’. Després va dedicar-se al teatre i set anys més tard va reprendre la seva carrera musical que ha continuat fins els nostres dies amb quatre discos més, ’Zoòtrop’ (2009), ‘Entrepans i mandarines’ (2012), ’1440 biorritmes i una taula on hi pot seure tothom’ (2014) i desprès ‘Reus, La Mussara, Cassiopea’ (2015) enregistrat en directe al Teatre Bartrina de Reus i que compta amb les col•laboracions, entre d’altres, de Meritxell Gené, Joan Reig, Cesk Freixas i Gina Llauradó.

Ara, trenta anys després de pujar per primera vegada a un escenari i quinze anys després de la publicació del seu primer disc en solitari Kasba pren la responsabilitat de publicar el seu nou treball.
“Planetes càlids” el sisé disc que reuneix onze noves cançons en la seva versió física que es converteixen en dotze a l’edició digital, doncs s’hi afegeix una nova versió d’un dels seus clàssics: “Lluny”. Aquests nous temes ens parlen musicalment de la senzillesa i la calidesa, ens obsequien amb ambients suaus, amb matisos enriquidors, amb musicalitats exquisides... És un disc on la cançó té valor com a tal, en singular, com a petita però sincera obra creativa, i on la unió de cançons forma un treball rodó, amb un principi i un final. “Obre la porta que passi tothom” és el primer que ens diu el Fito quan escoltem el disc, alhora d’acomiadar-se ho fa amb un “que aquesta nit no acabi mai...”

Un disc fresc, d'un músic constant i que el mou la música pel món, que amb les seves lletres intimistes i quotidianes atrapa el oient, envolcallan-lo com a resultat de 30 anys de passió per la música i la creativitat. Recomanable 100% pel blog LMALF.

No hay comentarios:

Publicar un comentario