jueves, 20 de abril de 2017

Avui parlem de Lo Martí de Térmens i el seu disc "Ni barça ni Madrid, Lleida champions league"

foto de LO MARTÍ DE TÉRMENS.

Martí de Termens es la darrera revolució a les terres lleidatanes, rumba radical. Lo Martí de Termens neix de la voluntat, com diuen al seu facebook, de fotre canya en català allà on vagi.
Ara presetna el seu disc "Ni Barça, Ni Madrid, Lleida Champions League" una declaració d'intencions on la lluita per Lleida i la comarca es fa patent i on es vol reivindicar la zona.

Amb cançons com "Indíbil i Mandoni" on parlen d'història d'Ilerda, "Sóc de l'oest" una himne de les terres de ponent on reivindiquen les potencialitats de la terra ferma, que han tocat diferents bandes com Lo Pardal Rocker i Terrasseta de Preixens...,; "Molt lluny d'aqui" una cançó de records, "Maig de Lleida" parla de la festa major de Lleida que es fa al maig i de la manera de veure la festa a la ciutat, "La presó de Lleida" una cançó tradicional de Lleida, "El garrotín de Lleida" aquesta melodia tant pròpia de les terres lleidatanes que es converteix en un cançó improvisada i de "pique" amb altres participants, "Sempre amunt" i "L'Equip del meu cor" que parla de la Lleida esportiu (antigament U.E. Lleida) i del sentiment d'equip i poble, "Oda a Rudes Lleida" i "Aquí es on roden los Rudes Lleida" està dedicada al Seguidors del Lleida Esportiu.

Com diu ell, el disc està dedicat a la terra ferma, la ciutat de Lleida, a Lleida Esportiu (antic U.E. Lleida) i sobretot a la penya Rudes Lleida.

Martí de Termens està format per Albert Martí i Clavé a la veu i guitarra i Àlex Fuentes i Gonzalez (Percussions, coros i vents) component del grup LMALF Ksonronda i d'Entrerates.

No hay comentarios:

Publicar un comentario