lunes, 20 de marzo de 2017

Parlem de Guillem Anguera i el seu disc "14 kms"


Guillem Anguera (Mont-roig del Camp, 27-6-1979) Títol Superior de Música especialitat instruments de la música tradicional i popular (ESMUC), Màster en formació de professorat de Secundària. Es dedica a la docència de l’acordió diatònic des de l’any 2001, i en l’actualitat és professor d’acordió diatònic a l’Aula de Sons de Reus, a l’Escola Municipal de Música de Tarragona i a l’escola EspaiTrad de Valls. Ha exercit com a docent d’aquest instrument a l’Aula de Música Tradicional i Popular de la Generalitat a Vila-seca i a Lleida, a l’Aula de Música Tradicional de l’Anoia a Igualada, a la COMTCASE de Calaf i a l’EMMTP de l’Arboç del Penedès entre molts altres cursos. 
Fundador i organitzador del Cap de Setmana Diatònic de Mont-roig del Camp des de l’any 2007. 
Ha format part de diferents formacions com Aynulatac, La Cafetera Exprés i Txala entre d’altres, amb qui ha enregistrat diferents treballs discogràfics. També ha composat la música de diferents bandes sonores per a documentals, com ¨Mont-roig, tornaveu mironià¨,  ¨Barraques de pedra seca¨, ¨Horta, recapte Picassiana¨ o la música del DVD promocional de la candidatura de Tarragona per ser capital de la cultura europea el 2016. Ha actuat en molts teatres del nostre país, a destacar el Palau de la Música Catalana, l’Auditori de Barcelona, Teatre Bartrina de Reus, Teatre Metropol de Tarragona, Teatre Jardí de Figueres, Auditori Felip Pedrell de Tortosa, Auditori Enric Granados de Lleida etc., i en festivals com el Mercat de Música Viva de Vic, Tradicionàrius, FIMPT de Vilanova i la Geltrú etc. 
He col•laborat en treballs discogràfics de diversos músics del país i de fora, a destacar l’acordionista basc Kepa Junkera o el reusenc Fito Luri.

Ara presesenta el seu treball ¨14 km¨
Després d’una llarga trajectòria amb altres grups aquest és el meu primer treball discogràfic en solitari. És un projecte molt engrescador, on hi participen moltes col•laboracions amb reconegut nom en l’àmbit de la música del nostre país i també de fora. A destacar noms com Kepa Junkera, Xabi Aburruzaga, Joan Reig (els Pets), la secció de vents del grup Oques Grasses, Xavier Pié, Olga Pes, Josep Maria Ribelles, Alexis Lanza, TXEK (amb la primera txalaparta de vidre del món), Cesc Sans, Albert Carbonell entre d’altres. 
La banda està formada per:
Guillem Anguera (acordió diatònic)
Jorge Varela (piano)
Hector Beberide (instruments de corda)
Isidre Sans (baix elèctric)
David Rincón (percussions)
La música que ofereixo és instrumental, amb temes de collita pròpia, on l’acordió diatònic és l’ instrument principal que ve acompanyat amb uns músics de luxe amb una gran trajectòria professional. Cançons lentes amb gran expressivitat i amb delicades harmonies juntament amb d’altres melodies molt més rítmiques i alegres conformen aquest espectacle de qualitat que barreja estils i que no deixarà a ningú indiferent.
Un disc amb molts estils, una força i color impressionant d'un gran acordionista del Baix Camp que s'acompanyat de gran col.laboracions i ha fet un disc per fer un viatge, no curt de 14 kms sino llarg per deixar que soni i soni. Bona feina, alta professionalitat i bon projecte: esperem que faci molts Kms en el món de la música. Nosaltres, des de LMALF, el seguirem; l'acordió ens agrada i la bona música encara més. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario