martes, 28 de marzo de 2017

Entrevistem a La Pegatina

La Pegatina és, sens dubte, el millor revulsiu emocional que pot haver damunt d'un escenari. La seva festa és inusual en tant que enèrgica, divertida i ballable. Espectacle i adrenalina fins arribar a l'èxtasi. Mai es cansen de repartir alegria i bogeria allà on van. Se'ls ha vist a més de 24 països (Mèxic, Argentina, Equador, Uruguai, Xile, Xina, Japó, Canadà i gran part d'Europa) i ja superen els 1000 concerts amb només 14 anys de vida. El seu estil és variat: passen del merengue a la rumba o a l'ska amb gran facilitat i poden fer embogir el públic amb punk gitano o, simplement, amb càntics hooligans. Versàtils i sempre anaeròbics, La Pegatina ja ha editat sis discos, un documental i, fins i tot, un vídeojoc.

Discografia:
"Al Carrer!", autoeditat 2007
"Via Mandarina", Kasba Music 2009
"Xapomelön", Kasba Music 2011
"Eureka!", Kasba Music 2013
"Revulsiu", Warner Music 2015
"La Gran Pegatina Live", Warner Music 2016

Extres:
"La Pegatina: El Docu", Chobichoba 2013
"La Pegatina: The Game", Ubicuo Studio 2013

Palmarès:
2009
Premi Enderrock a millor pàgina web
Premi Enderrock a millor artista pop/rock per votació popular
2010
Premi ARC a grup revelació per votació popular
Premi Musiclip a millor videoclip per "Miranda"
2011
Premi Enderrock al millor directe de pop/rock
Premi UFI a millor disc de músiques del món
Premi ARC a millor grup de músiques del món
2012
Premi ARC a millor gira internacional d'un grup català
Premi Filmets al millor videoclip per "Maricarmen"
2013
Millor disc de mestissatge per "Eureka" (Mondosonoro)
Premi Gonzoo al millor grup 
2014
"La Pegatina: El Docu", 1r premi al Boom Town Film Festival (Texas, EUA)
"La Pegatina: El Docu", seleccionat al EIFF (Edmonton, Canadà)
Premi Altaveu a la trajectòria
2015
Finalista Premis Fest com a Millor Directe Nacional
2016
Finalista Iberian Summer Awards pel Millor Directe de Festivals

foto de La Pegatina.

1. Com us vau iniciar en el món de la música i quina es o era la teva motivació?
Som un grup molt nombrós que ens hem iniciat de maneres molt diverses, des del conservatori a l'autoaprenentatge. Però sobretot ha sigut al escoltar molta música i això ens va despertar inquietuts per a poder-ne fer nosaltres.

2. Com es crear el projecte “La Pegatina”? D'on bé aquest nom? De quins grups anteriors veniu? Com ha anat evolucionant al llarg del temps?
El projecte de La Pegatina va sorgir fa ja 14 anys, al 2003, inicialment va ser en Rubén i després ens vam unir l'Adrià i jo (Ovidi). 
El nom va sorgir perquè en aquella época el Rubén sempre apareixia amb la seva guitarra plena d'enganxines a totes les festes i la gent li va posar el nom de “pegatina”.
A l'inici érem tres i vam anar provant amb diferents músics, però al 2006 quan estàvem gravant el disc de Al Carrer! es va unir Ferran al projecte com a baixista definitiu. Al següent any van entrar Axel i Romain, d'aquesta manera vam afegir dos instruments melòdics i també, al ser de França, van donar-nos altres visions de la música.
A finals de 2008 va entrar Sergi a la bateria i així vam poder abarcar més estils.
Per últim, al 2016 després de l'esperiència de La Gran Pegatina, ens vam quedar al guitarra elèctrica per acabar de donar més canya i versatilitat al grup.

3. Quins mitjans, col.laboradors heu tingut per promocionar els vostres discs?
Al primer disc no vam trobar el recolzament de ningú i vam decidir autoeditar-lo i penjar-lo a internet de manera gratuita perquè arribés a tot el món. També a través de les xarxes socials d'aquella época (fotolog, myspace...) i mitjans de comunicació que ens donaven cobertura.
Els següents tres discos i documental els vam treure amb Kasba Music que va fer que poguéssim distribuir-los a les tendes i diferents països.  A lanar creixesnt i també amb Kasba vam tenir una cobertura de mitjans major. A més, de tindre'ls penjats també a internet.
L'ultim disc d'estudi i el directe de La Gran Pegatina els hem tret amb Dro / Warner Music que ens han ajudat a promocionar-ho encara més als mitjans de comunicació i diferents països. A més de continuar promocionant-lo en totes les xarxes existents i plataformes d'streaming.

4. Quina anècdota divertida ens podríeu explicar del grup a les gires o concerts?
Tenim moltíssimes des de deixarnos a algun membre a la gasolinera, a un dia a França que vam acabar el concert i després vam continuar tocant en una piragua enganxada a un cotxe per un prat.

5. Com us veieu  dintre del panorama de la música? Com veieu el panorama musical a Montcada i Reixac?
Ara maateix ja ens veiem com un grup consolidat a tot l'Estat, a més de tenir nom a tota Europa i anar creixent sense parar a països de Llatinoamèrica i Àsia. Fins i tot aquest any arribarem a Austràlia.
Un clar exemple del bon panorama musical que hi ha a Montcada és Itaca Band que estan molt forts a Catalunya i estant sortint per Espanya.

6. Com definiríeu la vostra música?
Barregem molt estils i mai ens tanquem a provar cap mescla. Però sobretot és música de festa.

7. Com us plantegeu la nova gira? A quins llocs us podrem veure?
Aquesta gira és un World Tour on passarem per diferents poblacions de Catalunya, els festivals més importants d'Espanya i Europa. Ara mateix estem a Mèxic on hem tocat, per exemple, al festival més gran de llatinoamerica, però ja vam començar la gira a l'octubre a Argentina, Xile , Alemania, Àustria. A més, com hem comentat passarem per Austràlia.
I acabarem a casa fent tres concerts al Apolo.

8. Quin ha sigut el vostre millor concert com a músics i espectador?
Ja portem més de 1000 concerts i crec que no podem escollir perquè n'hi ha molts  de molt especials. 

9. Quines són les vostres influencies musicals?
Som 8 músics, així que són moltíssimes. Personalment vaig crèixer amb tot el famòs so Barcelona (Dusminguet, Ojos de Brujo, Manu Chao, Amparanoia...),però també música de llatinoamerica (Maldita Vecindad, El Gran Silencio, Panteón Rococo...) i  rumba.

10. Quina es la teva última descoberta musical emergent?
M'encanta el grup Mafalda.

11. Un lloc on us agradaria tocar?
Ara que hem anunciat Austràlia, només ens queda tocar a l'Àfrica

12. Que aconsellaríeu a un grup emergent que comença ara amb el seu projecte musical?
Doncs la nostra filosofia és la del treball per aconseguir les coses. En aquest món ningú regala res, però és increible i et dóna moltes alegries. Així que no es donin per vençuts

13. Què és el que us  apassiona de la música?
Tot el que ens fa descobrir i les experiències que vivim. 

14. Que té la Pegatina que no tinguin altres grups?
No sé si no ho tenen altres grups. Som 8 persones més el nostre equip de management treballant sense parar  i dedicant la vida a això. I la nostra visió de la música.

No hay comentarios:

Publicar un comentario