martes, 21 de febrero de 2017

Entrevistem a The Sey Sisters

The Sey Sisters són l’Edna Sey, la Yolanda Sey i la Kathy Sey. Les tres germanes actualment estan construint les seves carreres com a cantants i actrius de forma separada, tot i que afortunadament, en aquest procés de creació personal, van decidir compatibilitzar les seves agendes, unir-se i consolidar-se com The Sey Sisters.  
Al 2006 van adonar-se de com n’era d’enriquidor treballar i cantar juntes en un escenari no només com germanes sinó també com amigues; i The Sey Sisters va esdevenir el seu somni fet realitat. Després de tots aquests anys, la seva veu i la seva coreografia han evolucionat substancialment i la seva compenetració les ha portat fins aquest moment d’esplendor. És per això que, a part, han creat un grup paral·lel amb una enèrgica banda de músics que els donen suport i les acompanyen amb l’objectiu d’estendre el seu amor tant per l’estil funk com pel gospel a través de FunkyStep & the Sey Sisters.
The Sey Sisters, amb una indumentària que ens recorda les grans dives de la música negra, comparteixen escenari amb el seu brillant pianista i saxofonista, Albert Bartolomé, qui les ajuda a completar un magnífic cercle de bona energia i aire fresc que defineixen els seus espectacles.   “Gospel és la música que cantem, la que ens agrada i la que ens defineix”.

foto de The SEY Sisters.

1. Com us vau iniciar en el món de la música i quina es o era la teva motivació?
Vam començar a cantar juntes en un casament d’un familiar. L’Edna feia temps que ja cantava a festes i casaments, juntament amb l’Albert el pianista, i la Kathy i la Yolanda sempre cantàvem a casa però no va ser fins a aquell casament, que se’ns va presentar l’oportunitat de cantar juntes. Allà vam veure que gaudir de la nostra passió juntes, era possible.
La nostra motivació sempre ha sigut poder compartir la nostra passió i amor per la música amb la gent, i poder viure d’això.

2. Com es crear el projecte “The Sey Sisters” Com ha anat evolucionant al llarg del temps?
Vam començar fent temes que ens agradaven i que teníem ganes de cantar desde feia molt de temps, com per exemple cançons de la banda sonora de ‘Sister Act’ ,cançons de soul i de gospel … tot barrejat.  Però a mesura que ens vam anar consolidant com a grup vam decidir triar temes gospel de tota la vida, temes més ancestrals, temes que feien  moure la nostra ànima i donaven un missatge, potser una mica més desconeguts. Finalment vam decidir incloure temes propis també.

3. Quins mitjans, col.laboradors heu tingut per promocionau-se?
La veritat és que sempre hem tingut plataformes o ocasions per ampliar horitzons, ho hem fet, sempre que se’ns ha presentat l’ocasió. Tambè el fet d’anar treballant i col.laborant amb amics, no veient-ho com una oportunitat de promocionar-nos, sinó per compartir la música amb gent diferent i aprendre d’altres músics i altres maneres de veure la música. Sempre ens ha enriquit treballar amb gent diferent.

4. Amb quins 5 adjectius definirieu els vostres discs?
Ens agrada pensar que és proper, sincer, familiar, intens, optimista

5. Com us veieu  dintre del panorama de la música catalana?
Volem que la nostra música tingui espai en el panorama català. Sabem que és diferent i difícil perquè no és molt comuna i la gent no se la sent molt seva. Però com a catalanes que som, volem que la nostra música tingui presència a casa i que trobi el seu lloc.

6. Com definiríeu la vostra música?
La veritat  és que la definiria una mica com el nostre disc, ja què va ser concevut com a carta de presentació del que som:
Una música propera i intima (això fa que el públic se senti particep de seguida)
Una música sincera i plena de significat i optimista(significat que sempre fem saber al públic que ens acompanyi aquella nit i optimisme que volem transmetre)
Una música familiar i intensa (es nota la complicitat a l’escenari i en la manera de transmetre la passió que tenim)

7. Com us plantegeu els propers concerts? La veritat és que amb la mateixes ganes que el primer dia que la gent conegui el nostra disc “Let freedom ring”, el nostre espectacle amb el seu missatge i algunes coses noves que… haureu de venir per veure-les!  Quins son? A la nostra web http://www.theseysisters.com/agenda-cat podeu veure-les a mesura que es van actualitzant. Però es van confirmant varies dates a llocs tan macos com el Vendrell, Vilafranca del Penedès o Madrid.

8. Quin ha sigut el vostre millor concert com a músics i espectador?
Crec que un dels nostres millors concerts va ser la presentació del disc al Luz de Gas a Barcelona. Va ser un concert molt especial perquè presentàvem el nostre primer disc ‘Let freedom ring’ i teníem moltes ganes però molts nervis alhora. Vam convidar a col·laborar al cor  “Testimony Gospel Singers” i vam convidar també als nostres pares a l’escenari, al nostre pare tocant les congues i cantant i a la nostra mare cantant i ballant. Va ser un dels concerts més emotius que hem viscut on les llàgrimes tenien ganes de sortir tota l’estona.
Un dels concerts més bonics i inspiradors que hem viscut va ser al concert de Lianne La Havas al teatre l’Aliança de Poblenou. Estava ella sola a l’escenari tocant la guitarra i cantant mostrant tot el seu talent i connectant amb la gent des del primer segon d’una manera molt sincera. Ens va deixar en un núvol durant uns quants dies.

9. Quines són les vostres influencies musicals?
Tota la música que hem mamat a casa de petites, tot el que s’ecoltava: música de Gospel ghanesa ,soul, funk (james Brown, Lionel Richie; Stevie Wonder, Micahel Jackson) I de grans Tot el Gospel, soul, Funk,jazz r&b… tota la música que explica alguna cosa i que emociona, ens encanta.

10. Quina es la teva última descoberta musical emergent?
La veritat és que descobrim música a cada segon o cada  dia, estem molt atentes i obertes a rebre...a vegades és redescobrir, més que descobrir de nou, pq hi han artistes que fa molt temps que hi són però que no són gens coneguts com ara: Jill Scott, Ledisi, Lalah Hathaway.
Tambè ens agrada redescobrir clàssics del soul o del Jazz (veure com cantaven aquell estandard, com l’interpretaven) a part d’escoltar el panorama actual i descobrir coses tant punyents com Kendrick Lamar...

11. Un lloc on us agradaria tocar?
Qualsevol festival que es faci arreu del món és un bon lloc per tocar. Però per l’estil de música que fem i les nostres influències, ens encantaria poder portar la nostra música als Estats Units i evidentment a Ghana.

12. Que aconsellarieu a un grup emergent que comença ara amb el seu projecte musical?
Que hi posi moltes ganes, dedicació, il.lusió, passió, sobretot que faci el que senti, que intenti sempre ser sincer en el que faci. I sort!

13. Què és el que us  apassiona de la música?
Que no té fronteres, arriba directe, sense filtres, emociona i alimenta tant la ment com l’ànima. I això et permet connectar amb les persones, persones de totes les edats, gèneres i cultures.

No hay comentarios:

Publicar un comentario