domingo, 15 de enero de 2017

Entrevistem a The Grassland Sinners

The Grassland Sinners és una banda de rock clàssic / meridional nascuda entre Barcelona i Granollers al novembre de 2015. Amb tot just un any de vida ja estan acabant el seu primer disc. Diuen per aquí que beuen del rock clàssic i meridional dels setanta, i que no semblen d'aquesta banda de l'Atlàntic. Les seves cançons i els seus concerts són capaços de transportar-te a una altra època, quan la música sortia del cor i de les mans, quan no hi havia més pretensió que gaudir i fer gaudir. Hi ha moments en la vida en què la casualitat brinda oportunitats irrepetibles. The Grassland Sinners és, sens dubte, el resultat d'un d'aquests moments ... i van per totes. Si t'agrada el rock, descobreix-los: no et van a defraudar.
Guardons
- 1r Premi Jurat Sonomav 2016.
- 1r Premi del Públic Sonomav 2016.
- Millor Banda del Barcelonès Santako Sound 2016.
- Finalistes Cirera Rock 2016.


1. Com us vau iniciar en el món de la música i quina es o era la vostra motivació?
Cada membre del grup s’ha iniciat en el món de la música d’una manera diferent. Alguns a través dels estudis, alguns altres per pura afició, alguns per pura casualitat o fins i tot simplement per lligar. Però sobre la motivació, aquí tots coincidim: fem música perquè és el que més ens agrada fer, perquè ens allibera i perquè ens fa totalment feliços!

2. Com es crear el projecte "The Grassland Sinners" i com ha anat evolucionant al llarg del temps? 
El projecte va començar sense buscar-lo, per pura sort. El David Mani (el nostre baixista) és el culpable, ja que ell organitzava jam sessions semi-clandestines amb músics desconeguts entre sí al seu local d’assaig. Aquestes jam sessions van anar generant trobades amb molts músics diferents, cada vegada una banda diferent durant molts mesos… Però mica en mica, la química va acabar sorgint entre els que, finalment, vam acabar sent la formació inicial del grup. El nostre primer concert va ser el 5 de maig de 2016 a la Sala Apolo 2 de Barcelona, i no hem parat ni un moment de composar, tocar i grabar des d'aleshores.

3. Quins grups i projectes heu tingut anteriorment? 
Molts! Projectes de temes propis, de versions, bandes tribut… de tot!! La llista completa és aquesta: Mezcal, The Magical Soub Band, Malpàs, The Wild Hits, Black Piss, The Coconut Explosion, 2 Seconds Delay, The Hot Roads, All i Jolie, Mr. Cadillac, Blacksmith Trio, Willy & The Poorboys, Guns Band Roses, Verneda, Estácio, The Big Deal, Wide Awake, Onyric Joy, Beagle, Electric Boots, Losung, Momento, David Micó, Agosto, Ismael González, Tequila Bum Bum, Voodoo Road, Skimo Nell, Lautaro, The Cabin, Kayto, i Setembre. Un total de 32 bandes anteriors, i ara la número 33. No està malament, no?

4. Quins mitjans, col.laboradors has tingut per gravar i promociar els vostres discs? 
El nostre primer EP el vam grabar com a 1r Premi del concurs Sonomav 2016, i el nostre primer disc l’hem grabat com a 1r Premi del concurs Santako Sound 2016. Podem dir que el 2016 ha sigut un bon any… :)

5. Com us veieu dintre del panorama de la música catalana? Com veieu el panorama musical a la vostra comarca? 
No considerem que estiguem dins d’un panorama concret. La música que fem està molt més a prop del rock dels Estats Units que de la música que es fa majoritàriament a Catalunya avui en dia. El panorama musical comarcal (i estatal) està molt malament per als grups de temes propis, però nosaltres creiem en el que estem fent i a més ens ho passem de conya, així que tampoc ens importa massa.

6. Com definirieu la vostra música? 
No ens acabem de posar d’acord perquè ni tan sols ho sabem nosaltres, però hem acordat que la millor manera de definir-ho “en termes generals” és com a “Rock Clàssic/Sureny”. La gent que ens ha vist i escoltat ens ha posat dins de l’estil de bandes com The Black Crowes, Screamin' Cheetah Wheelies o Gov’t Mule. Però a final de comptes, creiem que qualsevol persona a la que li agradi el ROCK, en qualsevol de les seves variants, s’ho pot passar d’allò més bé veient i escoltant The Grassland Sinners!

7. Com us plantegeu el propers concerts? Quins seran? Que trobareu en el concert a casa de la NAUB1? Que destacarieu de '77?
Ara mateix, a més del concert a la Nau B1, tenim dates tancades a Sabadell, Barcelona i Torredembarra. Tot i això, durant els últims mesos hem estat molt centrats en acabar el nostre primer disc (que si tot va bé, sortirà molt aviat). Un cop haguem publicat el disc, volem centrar-nos a fer tants concerts com puguem.
Sobre el concert a la NAUB1, tenint en compte que tres dels membres del grup són del Vallès, esperem trobar a tota la familia i amics que ens han recolzat des del principi, i que de ben segur disfrutaran tant del nostre concert com del dels '77.
I sobre els ’77 crec que podem destacar dues coses: la primera, que és absolutament admirable que una banda de temes propis hagi arribat tant lluny com ells, i que a més s’hagin mantingut fins a consolidar-se i convertir-se en un referent. Són l’exemple d’actitud, honestedat i il·lusió que totes les bandes haurien de seguir. La segona cosa que podem destacar d’ells és el seu directe totalment brutal, enèrgic i autèntic. Qui els hagi vist, ja sap de què estem parlant. Som fans.



8. Quin ha sigut el vostre millor concert com a músic i espectador?
Com a músics i espectadors tenim "de tot" a la banda, ja que tenim gustos molt variats, pero sí que hem coincidit en alguns concerts com The Black Crowes (tant a l'Azkena Rock Festival, com fent de teloners per Aaerosmith a Barcelona), i Gov't Mule a l'Apolo de Barcelona. Un dels nostres membres també ha tingut la sort de poder veure l'any passat a Paul McCartney a Madrid.

9. Quines són les vostres influencies musicals?
The Black Crowes, Screamin' Cheetah Wheelies, Gov’t Mule, Led Zeppelin, M-Clan, The Faces, Deep Purple... la llista és infinita.

10. Un lloc on us agradaria tocar? 
A qualsevol lloc on ens vulguin i gaudeixin amb el que fem. Sona a tòpic però es la pura veritat. Volem tocar!!

11. Que aconsellarieu a un grup emergent que comença ara amb el seu projecte musical? 
Que facin alguna cosa amb la que tots els seus membres disfrutin, i de la qual tots se sentin orgullosos. La resta, si ha de venir, vindrà sol. I si no, igualment haurà valgut la pena.

12. Què és el que us apassiona de la música?
El que ens apassiona de la música és el mateix que ens apassionava el primer dia: la música ens fa lliures. La música ens fa feliços. La música estimula i exercita la nostra creativitat, la nostra ment i la nostra ànima. La música ens permet comunicar-nos entre nosaltres i amb el públic amb un llenguatge diferent de les paraules, més instintiu, més profund. I la música, finalment, ens converteix en uns privilegiats, perquè ens aporta una riquesa immensa que només s’aconsegueix fent el que més t’agrada fer.

No hay comentarios:

Publicar un comentario