viernes, 2 de diciembre de 2016

25 anys del disc de la Marató de TV3

El disc de La Marató 2016

Enguany, "El disc de La Marató" és molt especial. Coincidint amb els 25 anys de La Marató de TV3, és un doble CD. El primer és un disc recopilatori i commemoratiu que recull onze cançons de les onze edicions anteriors triades pels espectadors de TV3 i els oients de Catalunya Ràdio durant el mes de juliol d'enguany.

Tot aquell que ho va voler va poder triar un tema de cada disc a partir d'una selecció prèvia de quatre temes per any. Aquesta tria prèvia es va fer perquè quedés reflectit l'esperit del disc de La Marató: portar i transmetre les emocions de les cançons a través de gèneres i estils ben diferenciats, interpretats per artistes de sensibilitats i orígens ben diferents. També es van tenir en compte totes les limitacions derivades de la petició i obtenció dels permisos i llicències de les cançons.

El segon disc, el de nova producció, inclou 14 cançons +1; aquesta +1 és un "bonus track", la cançó de l'espot de la campanya. En l'edició d'enguany hi han participat trenta artistes i, en total, hi han col·laborat 986 persones. D'aquests trenta, set d'ells han cantat per primera vegada en català. Del total de quinze cançons, aquestes 14+1, deu s'han adaptat per primera vegada al català.

La primera cançó presentada ha estat "Vull agrair" ("Amazing Grace"), cantada per Mónica Naranjo, amb la Polifònica de Puig-reig, la Jove Orquestra Simfònica de Barcelona i la Banda de Gaitas Xuntanza de Catalunya. El videoclip s'ha enregistrat a la Sagrada Família. La segona ha estat "No et deixis, no et5 rendeixis" ("Don't give up"), que és la cançó de l'espot de la campanya de La Marató, interpretada Ramon Mirabet i Paula Valls acompanyats de l'Orquestra Camera Musicae.

També hi ha: "Quan jo feia moure el mon" (viva la vida) amb Lydia Torrejon i Frank Montasell, "Les nits no moren mai" (The Nights) amb Doctor Prats, "Sense Tu" Sole Gimenez/Taller de músics/cor de professors/es de Catalunya, "Perqué la vida es així" (a whiter shade of pale) Nek/Oqueestra de Cadaqués/Juan de la Rubia (Orgue de Monestir de Poblet), "Melodia desencadenada" (Unchained Melody) Animal/Paula Grande, "Des de la llibertat" (Desde mi libertad) Ana Belén, Et queda tant per viure (Without You) Il Volo, Seré Feliç (I Will Survive) Los Manolos, "Sóc Més Feliç (Vivo Per Lei), "Vespre" Pantaleó, "Sóc de Titani" (Titanium) Edurne, "Angie" Cybee / Maria Cambray /Clara i "El teu àngel de la guarda" Joan Manuel Serrat.

Des de l'inici del disc fins ara s'han vengut 1.650.000 còpies.

Amb una primera edició de 200.000 còpies, "El disc de La Marató 2016" es vendrà de l'1 al 4 de desembre al preu habitual de 10 euros, malgrat ser doble. Es podrà aconseguir amb tots els diaris: "La Vanguardia", "El Periódico de Catalunya", "Ara", "El Punt Avui", "Diari de Tarragona", "Diari de Girona", "Regió7", "Diari de Terrassa", "Segre", "La Mañana" de Lleida, "Sport", "Mundo Deportivo", "La Grada", "L'esportiu" i amb la revista "Enderrock".

No hay comentarios:

Publicar un comentario