jueves, 24 de noviembre de 2016

Parlem d'Alberto Vizcaino i el seu darrer disc "Mundo Feliz"


Alberto Vizcaino és cantant i compositor mallorquí que inicia la seva carrera dins el món de la música l'any 1982, rebent classes de guitarra al Centre de la Guitarra Espanyola de Palma i d'expressió corporal a l'Escola de Pavel Rouba.

El 1984 Alberto forma el grup "La Isla", guanyador del VI Certamen de Pop Rock Ciutat de Palma, i en 1986 grava el seu primer LP "Del Poder de la Luna, ni se sabe...". Després de la dissolució del grup i després d'actuar durant dos anys a l'arxipèlag Balear i a Barcelona, ​​Alberto col·labora com a vocalista en "La Puerta del Ruidol" finalista en l'esmentat certamen.

El 1991 forma la banda "Nei Tan" amb la qual actuaria i realitzaria diversos enregistraments al llarg de la següent etapa de la seva trajectòria.

El 1994 viatja a EUA per conèixer i introduir-se en les tendències musicals del sud del país, pren contacte amb el món del jazz i grava una cinta-demo de 12 temes, acompanyat per músics de reconegut prestigi. Aquest mateix any presenta el seu espectacle "Luciérnagas curiosas" a l'Auditòrium de Palma de Mallorca, en el qual deixa entreveure la seva inquietud pel tango.

Edita el seu primer CD en solitari "Submarinista en Madrid" el 1999. El 2000 forma la banda "El Retorno de Saturno", que l'acompanyarà en les seves actuacions durant tot aquest any. A principis de 2002 edita el seu segon treball, "La Danza Pagana" que posarà de manifest la contínua evolució de l'artista.

Al llarg de l'any 2003 realitza la gravació del seu tercer disc en solitari "Buen Viaje, Capitán" i actua freqüentment tant en solitari com amb la seva banda. A l'any següent col·labora amb la banda "Free Radicals", participant en l'enregistrament del primer CD d'aquesta formació.

L'any 2005 es llança "Buen Viaje, Capitán", el seu tercer treball en solitari. El 2007 inicia la gravació del seu nou àlbum, gravació que culmina tres anys més tard i que s'editarà sota el nom d ' "Un Rayo sin Trueno a Pilas".

Durant 2008 i 2009 actua en format acústic i col·labora com a artista convidat al costat de figures com Luis Eduardo Aute o Jaume Sisa. El 2010, impressionat per la tasca humanitària de la Dra. Pilar Mateo (Inesfly), compon per a ella la cançó "Ñamandú", sobre els indígenes guaranies - tema inclòs en el documental sobre la vida de Pilar Mateu- i que forma part, a seu torn, del seu últim treball discogràfic "Un rayo sin trueno a pilas" (Several records 2011).

En 2014 publica el seu 5è disc "Món Feliç" (CdRock). En aquest enregistrament homenatja Kevin Ayers incloent una versió del seu clàssic "Lady Rachel". Interpreta també, a duo amb l'autor, un tema d'un altre dels seus referents, "Tu atención" de Miguel Cantilo. Un disc enèrgic, molt personal, que et mourà alguna cosa dins teu, bones lletres i millor música fruit de l'experiència d'aquest illenc durant molts anys. Recomanat per LMALF.

No hay comentarios:

Publicar un comentario