miércoles, 19 de octubre de 2016

Parlem de Sidderales i el seu disc "Siete"


Sidderales neix l'estiu de 2015,  Berto va buscar aliats per les files del seu powepop local comptant amb el gran Pepe Mata al Baix, provinent de bandes com Pepe Chapman i els Malaje o els Rawones; a la bateria va fitxar a César Ramírez provinent de la banda de San Pedro 20seis70 i com a "guitar hero" és va unir Jos Fulcanelli, un virtuós guitarrista com pocs i que militava en l'efímera però professional banda de rock local A + B.

A l'hivern de 2015 ja tenien preparat un setlist amb 15 temes, per a això tocava plasmar el seu primer treball en estudi. Gravat, mesclat i masteritzat a la Factoria Dalton de San Fernando (Cadís) a la primavera de 2016 sota la batuta de l'incombustible Josema Dalton, lider dels reeixits Germans Dalton, ens presenten "Siete" un mini-cd amb 7 cançons que desborden contudència, energia i sensibilitat pop. Compostes per Berto i arreglades per ells mateixos. Dir que el CD ha estat gravat en rigorós directe i amb poques presses, notant-se la frescor i certa bruticia en el so que el converteix en un pop garagero d'alta tensió.

El disc comença amb el clàssic himne pop "Chica del metro" en una versió punkpop efervescent que segueix desbordant esplendor, però ara el guitarreig i els riffs sonen més potents.
El segueix un tema poweerpop que recorda melodies Beatles, "Fotocopias" on la lletra ataca amb cert humor a la senyora Markel que fagocita espanyolets de mà d'obra baratam boníssim tornada "Berlín no es todo lo que brilla". El següent tema "Nacido para vencer"mxutada de cançó energètica.compta existencials vivències teenager. El quart tall "Serà mejor que tu te larges" el deixis anar és una versió en castellà del "Stay away from the downtown" dels germans McDonald, els gran Redd Kross, un enganxossa tornada va  a recórrer les teves  venes, no ho dubtis, "Planeta Prisión" el segueix amb intros rítmiques que generen tensió i desemboca a un bon tema melòdic, on la lletra es torna malenconiosa i potser esperançada. "Trampolín" la sisena cançó. és una balada amb una gran intensitat en la seva tornada, un bloc rock hipnótic que mou el tam amb moltissima força i que ens parla d'aquest algú providencial disposat a salvar-nos del caos. L'últim tall impressionant i veus angoixants que ens parla d'un futut humà incert i real.

Sidderals es una potent banda de powerpop modern i rock alternatiu dels 80 i que parla de la vida i que presenten un directe energètic, ple de cançons urgents, melodies enganxoses i riffs impressionants que arriben al cor de la gent,
Basat en text d'Antonio Díaz de Ràdio 4 RNE


No hay comentarios:

Publicar un comentario