viernes, 21 de octubre de 2016

Circuit Folc 2016 Una dècada de tradició i innovació musical: Belda & Sanjosex


El Circuit Folc 2016 continua amb la celebració dels seus 10 anys com a cicle de música tradicional itinerant amb 8 sales i 9 propostes ben diverses.

La sala del C.A.T. acollirà la proposta Belda & Sanjosex el proper 27 d'octubre a les 21.30 h en el marc del Festival Connexions

La Fira Mediterrània de Manresa va donar el tret de sortida de la desena edició del Circuit Folc a principi d'octubre i ara la programació segueix a les diferents sales de Catalunya que s'acullen al cicle: el Centre Artesà Tradicionàrius, el Cafè del Teatre de Lleida, el Teatre Comtal de Ripoll, l'Ateneu de Manlleu, el Centre de Caldes de Montbui, el Públic de Mataró, el Festival Càntut a Cassà de la Selva i el Cafè Slàvia de Les Borges Blanques.

En aquesta dècada, el Circuit Folc s'ha consolidat com un referent arreu del territori que ha creat nous llenguatges sonors apropant la tradició i la innovació musical a tots els públics. Els artistes convocats per aquesta edició són les Roba Estesa, Jordi Batiste, Maria Arnal i Marcel Bagès, Jordi Molina, Animal, Coses & La Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona, i Belda & Sanjosex. L'edició d'enguany suma sinèrgies amb el Festival Connexions amb el concert que tindrà lloc al Tradicionàrius, la presentació a Barcelona de Càntut, el projecte de Belda & Sanjosex.
 
Recuperar el patrimoni de transmissió oral
Carles Belda i Carles Sanjosé (Sanjosex) encapçalen el projecte Càntut, que ha guanyat la primera edició del Premi Teresa Rebull al millor projecte de producció musical en cultura popular i tradicional, convocat per la Generalitat de Catalunya i la Fira Mediterrània de Manresa. La proposta neix de la trobada entre Carles Sanjosé, des de la Bisbal de l’Empordà, i de l’acordionista sabadellenc Carles Belda. Tots dos han escollit més de dotze temes del miler que es recullen al cançoner del projecte Càntut. Cançons i músiques dels avis de recerca del cant de tradició oral de les comarques de Girona.
 
 Amb aquesta matèria prima han enrolat en l’aventura dos osonencs: la violinista Coloma Bertran i el multi instrumentista Jordi Casadesús. Els quatre músics portaran les tonades triades a una nova dimensió, amb un peu aferrat a la tradició i l’altre a l’avantguarda.

Els creadors del projecte ja avisen que les cançons de Càntut “se us enganxaran, no us les podreu treure del cap. La música tradicional es transmet de paraula, de memòria, i justament per això quan ha entrat a la testa ja no en surt”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario