viernes, 23 de septiembre de 2016

Entrevistem a Quimi Portet

La seva novena entrega en solitari, es titula Ós bipolar. Preguntat sobre l'origen del títol, Quimi Portet ha declarat que aquest no té cap relació ni amb la psiquiatria ni amb la zoologia. El títol se li va acudir tot veient a la BBC un reportatge sobre milionaris anglesos.

Als crèdits del disc hi destaquen la col·laboració de Manolo Garcia a la cançó Roda el món; la implicació de Joan Miquel Oliver com a “assessor en la gravació de veus”, corista de luxe i guitarrista convidat; així com la intervenció de Núria Graham en la cançó Daisy (Al·leluia).

Aquest novè disc de Quimi Portet arriba quatre anys després de Oh my love (2012). No han estat, però, anys d'inacció per al músic. Durant aquest temps i a més de treballar intermitentment en el disc, Portet ha produït el disc de Sanjosex Festival, ha contribuït al muntatge i posada en funcionament de l'estudi 2 de Music Lan a Avinyonet de Puigventós (Alt Empordà), ha fet un bon nombre de concerts amb el Col·lectiu Eternity, projecte que comparteix amb Sisa i Joan Miquel Oliver, i ha gravat i mesclat el material que juntament amb Manolo Garcia han reeditat la tardor de 2015 i que conté peces de Los Rápidos, Los Burros i de El Último de la Fila.


1. Com et vas iniciar en el món de la música i quina es o era la teva motivació? 
Ja de molt petitó em van captivar els discos que escoltava ma mare, “Soul” i música anglesa dels anys seixanta. Aviat vaig començar a dir que volia ser músic. 

2. Com es crear el projecte “Quimi Portet”? Qui formeu aquest grup? Com ha anat evolucionant al llarg del temps? Quins projectes anteriors has tingut? 
Jo he tocat en diversos grups: “Kul de Mandril”, “Los Ràpidos”, “Los Burros”, “El último de la fila” …etc. Aquest és el meu projecte en solitari i porto nou discos gravats. 

3. Amb quins 5 adjectius definiries el teu nou disc "Ós Bipolar"? 
No ho sé. De veritat que per algú que ha fet un disc, és molt difícil definir-lo amb un nombre determinat d’adjectius. 

4. Quins mitjans, col.laboradors has tingut per promocionau-te i gravar el teus cd's? 
Tots els meus discos, han estat gravats i produïts per “Quisso Records”. Els darrers, a més, estan distribuïts per “Música Global”. 

5. Com us veieu  dintre del panorama de la música catalana? Com veieu el panorama musical a la comarca d'Osona?  
Sóc un artista que porta bastants anys treballant en aquest panorama. Em veig bé. A Osona sempre hi ha hagut molts grups i molta varietat d’estils, ara també. 

6. Com definiríes la teva música? 
Jo faig música popular contemporània. 

7. Com us plantegeu els propers concerts? On us podrem veure?  Que trobarem en el concert de la NauB1? Que destacaries d'Est Oest? 
Als nostres concerts toquem molt material del darrer disc però aprofitem per a repassar també cançons de pràcticament tots els altres discos. 


8. Quin ha sigut el vostre millor concert com a músic i espectador?  
Com a músic, no ho sé. Com a espectador, un concert de Paul McCartney. 

9. Quines són les vostres influencies musicals?  
Moltísimes, el Rock anglès i americà, la música dels cantautors catalans… etc. 

10. Quina es la teva última descoberta musical emergent? 
Núria Graham. 

11. Un lloc on us agradaria tocar? 
El Liceu. 

12. Que aconsellaries a un grup emergent que comença ara amb el seu projecte musical? 
Que no es rendeixin i que segueixin els seus instints sense fer gaire cas a cap consell. 

13. Què és el que t'apassiona de la música? 
Que és definitivament abstracta. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario