Kukuxumusu

lunes, 15 de agosto de 2016

Parlem del grup de Zamoria Sadia i el seu disc "Cruce de caminos"


Sadia és un cognom poc comú. Potser per això, per la seva sonoritat, per identificar-nos individual i col·lectivament o perquè conté la sang compartida, tres germans que van decidir que era el millor nom pel seu grup. Són: Iván (veu i guitarres), Manuel (bateria) i Mario (baix), i la seva història musical va començar als anys 90, quan sent adolescents van començar a tocar en diferents grups locals. Sadia és la seca actual formació des de 2009.
El seu estil posseeix un marcat caràcter personal i, tot i que beu de diferents fonts sonores, troba la seva essència en el blues i el rock clàssic. El viatge del músic és inevitablement un viatge retrospectiu, on anar descobrint nous sons i artistes. Per tant, encara que són amants del rock blues contemporani, les nostres influències es remunten al country blues més antic. Aquestes són les arrels que els donen ales.
Al febrer de 2014 vam publicar el seu primer EP: "Cruce de caminos". En ell apareixen cinc de les seves cançons. El seu títol recull l'essència de la temàtica de les lletres -un punt de trobada entre l'amor i el desamor, l'èxit i el fracàs, la llum i la foscor- i la vegada, apunta un dels tòpics del blues, el famós "crossroads" que va popularitzar Robert Johnson i que es tracta a més d'un lloc comú en la música afroamericana d'arrels.Sadia ha trobat el camí a l'èxit, i es reflecteix en la seva EP "Cruce de caminos", que no para de recollir mencions i bones crítiques dels mitjans especialitzats des que es va publicar. Cor i passió s'uneixen perfectament en un treball molt professional i que enganxa des dels primers acords. Molta feina, molta passió i molta bona música són els pilars d'aquesta gran banda que no t'hauries de perdre.
Des de llavors estem presentant i promocionant en directe aquest treball al nostre Tour Cruce de camins per nombrosos escenaris del país. Ho fem en format elèctric i acústic, mostrant així dues dimensions diferents del grup. En elèctric són un trio de rock blues més enèrgic i al nostre acústic vam incorporar un component folk molt interessant. Hi ha cançons exclusives de cada format, versions diferents de la mateixa cançó, diferent instrumentació, etc.

El maig de 2014 van ser els guanyadors del concurs per a grups emergents organitzat pel FACYL (Festival Internacional de les Arts de Castilla i León), reconeixement que a més de suposar un estímul per seguir endavant, els va donar l'oportunitat de participar en el FACYL 2015 com a teloners de     M-Clan a la Plaça Major de Salamanca.

Un disc que des de LMALF recomanem fresc, innovador sense deixar de comptar amb les arrels que demostra que la música blues i rock està en ple augment i que no deixarà mai d'escoltar-se.

No hay comentarios:

Publicar un comentario