domingo, 14 de junio de 2015

Entrevistem els reusencs "Terra Ferma"

Terra Ferma és un grup de música de Reus, format per 5 joves. Neix l’estiu del 2013 amb la incorporació del baix i al desembre del 2014 del saxo. Els primers concerts es van fer a l’estiu del 2014 i vam gravar la nostra primera maqueta durant el mes de març i abril del 2015. Els membres del grup són:
Joan Ferrando Llorach: Guitarra i veus
Vicenç Vidiella Llorach: teclat, acordió i veus
David Montoya Lasala: Bateria
Albert Gens Baqué: Baix
Albert Pàmies Escoda: Saxo Tenor



1. Com us vas iniciar en el món de la música i quina es o era la teva motivació?
Tots els membres del grup estem realitzant o han realitzat estudis de Grau Mitjà al Conservatori, la majoria al de Reus. La motivació, encara existent, es fer gaudir al públic amb la música i expressar els nostres ideals.

2. Com es crear el projecte “Terra Ferma”? Perquè aquest nom? Com ha anat evolucionant al llarg del temps?
Primer de tot, ja fa uns 4-5 anys el guitarra i el teclat (que son cosins) van crear un grup que es deia Ara Va i que més tard van incorporar al bateria (David). El projecte “Terra Ferma” es va crear fa dos estius amb la incorporació del baixista. Amb els quatre membres del grup vam fer el nostre primer concert l’estiu passat a la Palma de Reus i durant l’estiu vam visitar els pobles de Maspujols i l’Argentera. A l’octubre vam fer un concert a Reus amb els companys de Rereguarda i també vam poder compartir escenari amb Xeic! a les festes de Vilaplana. Al desembre vam incorporar el nostre primer i únic vent que és el saxo (Albert) i al mateix mes d’incorporar-lo vam oferir un concert a Reus. Aquest any, durant el mes de març-abril vam gravar la nostra primera maqueta (Aixequem el Vol) que va sortir a la llum al mes de maig i tenim l’honor de presentar-la el dia 12 de juny a Lo Sumbarino de Reus.
El nom de Terra Ferma va sorgir després d’anar buscant i buscant noms pel grup i finalment ens va convèncer aquest nom, referint-se a que la nostra Terra sempre estarà lluitant i Ferma davant qualsevol obstacle.

3. Quins mitjans, col.laboradors heu tingut per gravar els vostres discs i promocionau-se?
Vam gravar la nostra maqueta als bucs de Reus, amb l’Enric Granollers. Tota la maqueta l’hem pagada nosaltres i ara estem buscant col•laboradors i promotors per fer més concerts i aconsellar-nos sobre el món musical.
Per promocionar-nos fins ara hem fet servir bàsicament les xarxes socials (Facebook i Youtube) i per descarregar-se la maqueta al Bandcamp.

4. Com veieu el panorama musical a Reus i al Baix Camp?
De moment el veiem bé ja que van sortint molts grups novells ( com nosaltres, Rereguarda, Sense Rumb...) i això és un punt a favor per la música en català i per la ciutat de Reus.

5. Com us veieu  dintre del panorama de la música catalana? 
De moment com un grup novell, però volem anar més enllà i poder arribar a tota mena de públic i que tothom gaudeixi amb nosaltres.

6. Com definiríeu la teva música?
Expressiva i poètica. Depèn de la cançó, alguna pot ser molt expressiva i altra pot ser contundent i explicar la realitat d’on vivim.

7. Com us plantegeu els propers concerts?
Amb un directe ben viu i explosiu perquè el públic canti, balli i que s’ho passi m olt bé.

8. Quin ha sigut el vostre millor concert com a músics i espectador? 
N’hem fet pocs la veritat, a tots els concerts em gaudit molt i per nosaltres tots han sigut els millors i esperem que la temporada que ve sigui molt millor que l’anterior!

9. Quines són les vostres influencies musicals? 
Qualsevol grup que ens cridi l’atenció. Sobretot ens agrada la música ska i reggae  i ens fixem amb grups que facin aquest estil, però nosaltres intentem fer el nostre estil i la nostra música i intentem no ser un grup copiat d’un altre.

10. Un lloc on us agradaria tocar?
Acampada Jove. És un gran festival però també ens crida l’atenció molt les Barraques de Reus tot i així enguany tindrem la sort de oferir la nostra música a l’escenari de Barraques mitjançant el concurs Reussona! És com un somni per nosaltres.

11. Que aconsellaries a un grup emergent que comença ara amb el seu projecte musical?
Assajos, molts assajos i que es comprometin a fer totes les tasques com a grup.

12. Què és el que us  apassiona de la música?
Que la gent gaudeixi amb nosaltres i nosaltres amb ella mitjançant la nostra música i expressar la realitat i tot el que sentim mitjançant la música que és un art que s’ha de valorar molt i que a moltíssima gent ens alegra el dia ni que sigui escoltant un tros d’una cançó qualsevol.

No hay comentarios:

Publicar un comentario