viernes, 22 de mayo de 2015

Entrevistem Sommeliers

Sommeliers som un grup format per cinc noies (Rocio Seligrat veu. Maria Tio, violí. Teresa Nogueron, clarinet. Laia Reverté, violoncel. Marta Puig, piano) provinents del món professional de la música on combinem una base instrumental clàssica amb una personal i elegant veu de jazz. No obstant això tenim algun tema més pròxim al clàssic/jazz/pop.
Vam iniciar trajectòria el passat desembre llançant el videoclip “Non –Non de Nadal” a favor de l’Associació Catalana de Fibrosi Quística. A partir d’aquí ens hem anat consolidant com a grup, tan és així que ens han programat a diferents emisores de ràdio com Ràdio 4, hem actuat a els Matins de Tv3 i properament a Scenik i ens han programat al Festival MusicalBruc 2015 (entre d’altres).
S’estima que a l’octubre 2015 sorti el noste CD amb una presentación oficial a les Caves Agustí Torelló.



1.Com us vas iniciar en el món de la música i quina es o era la teva motivació? Quin grups previs a aquest projecte heu tingut? I d’on sou?
Cadascuna de les components va començar a estudiar als seus respectius pobles o voltants i vam començar a estudiar perquè era el que ens apassionava més. Vam fer el grau mitjà al conservatoris de grau mitjà més propers a les zones d’on provenim (som de Barcelona, Folgueroles, Sant Carles de la Ràpita, la Sénia i Mataró) i després, hem anat fent els estudis superiors. La Maria i la Marta, estant acabant el superior a l’Esmuc (Escola Superior de Música de Catalunya), la Rocio està acabant el superior al Taller de músics, la Laia es va llicenciar al Conservatori Superior de Córdova i ara està estudiant un màster de musicologia a la UAB i la Teresa, es va llicenciar a l’Esmuc i aquest setembre va acabar el Màster d’Interpretació a Frankfurt (Alemanya). Anteriors a aquest projectes cadascuna ha tingut els seus grups de cambra (clàssic o jazz).

2.Com es crear el projecte “Sommeliers”? Com ha anat evolucionant al llarg del temps?
La violinista (Maria), la violoncel•lista (Laia) i la clarinetista (Teresa) es coneixien d’altres projectes musicals i durant l’últim projecte en el que van coincidir, van decidir fomar el grup juntament amb la Marta Puig (pianista) i la Rocio Seligrat (veu).
Vam començar llançant el videoclip “Non-Non de Nadal” i fins ara ens hem anat consolidant a base de concerts, entrevistes de ràdio, i algunes actuacions a la TV.

3.Quins mitjans, col.laboradors heu tingut per promocionau-se? 
En primer lloc, l’ajuda de familiars i molts amics que ens han recolzat des del primer moment. Dels tècnics de so Quim Puigtió (Kato) i Ferran Conangla, que ens han enregistrat tot el que tenim fins ara. Als Càmeres Roger Corredera i Marta Riera per haver-nos fet els magnífics vídeos. I sobretot, a les Caves Agustí Torelló que enes han promocionat i apostat per la nostra música des del principi.

4. Com us veieu  dintre del panorama de la música?
Sobretot, sóm una proposta diferent, ja que aquesta fusió entre música clàssica i veu moderna és un concepte amb moltes possibilitats, que pot encaminar-se a cap a moltes direccions.  Encaixar-nos dins d’un estil és difícil, tot i la nostra formació.  Ens veiem això, amb moltes coses per aportar, a molt tipus de públic.

5. Com definiríeu la teva música?
 Una combinació original entre una base instrumental clàssica que s’entrellaça amb una veu elegant de jazz  que confecciona una música clàssic/jazz amb pinzellades de pop.    

6. Com us plantegeu la nova gira?
El que volem és rodar moltíssim els temes, sobretot els que són originals, per, de cara a la gravació, tenir-los molt interioritzats i que sigui molt natural tocar-los.

7. Quin ha sigut el vostre millor concert com a músics i espectador? 
Si ens haguéssim de quedar amb un dels concerts, ens quedaríem amb el concert que vam oferir el passat diumenge 26 d’abril a les Caves Agustí Torelló. El concert es tractava d’un maridatge de vins amb la nostra música. Vam percebre una connexió molt gran amb el públic. És molt enriquidor quan just després del concert ve un amant de la música i et diu que s’ha emocionat amb la nostra música, això ens dona forces per seguir fent el que fem. Com a espectadores cadascu na potser té les seves preferències, per a la pianista, per exemple, el concert que va oferir Grigory Sokolov, un pianista de renom mundial, l'any passat al Palau de la Música, va ser totalment màgic.

8. Quines són les vostres influencies musicals?
Les nostres influències musicals són molt eclèctiques. De fet, és fàcil que passi això en un grup on les components provenim de diferents àmbits acadèmics de la música com ho són el clàssic i el Jazz. Ens deixem influenciar per la clàssica, com per exemple àries de Puccini o del Jazz amb standards com LOVE o My way de Frank Sinatra. Pensem que no tenim massa influències de grups actuals ja que el producte que oferim és relativament nou, però sempre tenim en ment bons artistes catalans recents com ho seria la Silvia Perez-Cruz, amb qui va tocar la clarinetista fa una setmana o per exemple.

9. Quina es la teva última descoberta musical emergent?
No sabríem dir una última descoberta, anem escoltant varis grups catalans o cantautors d’aquí, però la veritat és que la nostra formació al ser de base clàssica i veu jazz estem intentant buscar la nostra pròpia línia musical.

10. Un lloc on us agradaria tocar?
A molts! Però sobretot a llocs clau com per exemple el Palau de la Música.

11. Que aconsellaries a un grup emergent que comença ara amb el seu projecte musical?
Que tinguin molta energia, moltes ganes i molta força per estar molt present a xarxes socials, i molt treball! És difícil i per això es necessita el màxim abast .

12. Què és el que us  apassiona de la música?
Jo crec que TOT, el que es sent mentre es toca o es canta, la rebuda del públic, el lligam que es crea entre nosaltres, el dia a dia, les hores que s’hi dediquen que et fan millorar...
És un art i per tant si es té la sensibilitat i es cultiva prou,  és només gaudir !

No hay comentarios:

Publicar un comentario