domingo, 8 de marzo de 2015

Entrevistem a Medizina de Terrassa

Medizina és un grup que neix en un garatge de Can Trias (Viladecavalls), fruit de la il·lusió de tres xavals amb inquietuds musicals i poètiques que decideixen ajuntar-se per posar-li música a tres lletres perdudes. Posteriorment i de manera progressiva s'uneixen a la banda altres músics que a més de completar, doten a la mateixa de major musicalitat i professionalitat. Caracteritzada pel seu so castís i directe, per les seves lletres passen dels Pata Negra, los Delinquentes, de Kiko Veneno, Camarón, i de ZZ Top i Extremoduro.



1. Com us vas iniciar en el món de la música i quina es o era la teva motivació? 
Com indiquem a la bio, Medizina sorgeix de la necessitat de Kiko Ortega (cantant) de posar música a les seves lletres, per això decideix parlar amb Juan Carlos y Víctor (tots dos guitarristes) per a començar un projecte musical al que després s’uniríen poc a poc altres músics que ja havien tingut experiència en altres bandes musicals, com Arnau Ponsa amb D’callaos o Miguel Soriano amb Toma Hawk. Des de el principi, la nostra motivació sempre ha estat crear música i gaudir del que fem, i tot això plasmar-ho en un escenari on la gent més que un grup que viu de la gent que paga per anar als seus concerts viu de la seva música, de l’adrenalina de tocar davant de la gent i que aquesta gaudeixi de la música que estas fent.  Hem de remarcar que nosaltres no som un grup professional,  no vivim de la música si no que més o menys cadascú té el seu treball, i això implica que la música no representa per nosaltres cap obligació ni cap medi de vida, si no que representa una via d’escape, una forma de gaudir i de crear art, i això es el que intentem plasmar als nostres directes.

2. Quins mitjans, col.laboradors heu tingut per promocionau-se amb la vostra maqueta?
Malauradament no hem tingut cap mitjà col•laborador per difondre la nostra maqueta, llevat lògicament de la distribució a mà, la distribució als concerts i la distribució a les xarxes social. La industria musical es troba en fase de decadència total, i això implica que ja ningú aposta per ningú, es a dir, la figura de la discogràfica o el manager que veia futur i arriscava amb el grup, sense demanar res a canvi, ja no existeix. Avui dia n’hi ha encara d’agències de representació i managers, però molts d’ells demanen una dotació econòmica a canvi d’un treball específic de representació, la qual cosa veiem completament lícita, el problema es que nosaltres no podem permetre’ns fer aquesta inversió.

3. Com us veieu  dintre del panorama de la música catalana i terrassenca? 
De fet nosaltres només ens veiem dintre del panorama terrassenc, pel fet que pràcticament no hem sortit de Terrassa o rodalies per tocar. Dintre del panorama Terrassenc ens veiem ben valorats. Sempre que fem un concert bé força gent a veure’ns i la gent no para de demanar-nos un disc i que no parem de fer concerts, i això a nosaltres ens motiva moltíssim per continuar treballant amb les mateixes ganes i intensitat.

4. Com definiríeu la teva música?
Rumba catalanogarrapaterapatanegrerarockanrolera.

5. Com us plantegeu els propers concerts?
Doncs ara estem una miqueta parats donat que ens hem agafat mig any de descans per a la construcció del nostre propi local de música que compta també amb estudi de gravació. Hem estat treballant tots els caps de setmana, per lo que hem deixat una miqueta de banda els assajos,  que ara un cop acabat el local retomem amb moltíssimes ganes. Ara volem preparar un sòlid projecte de directe, incorporar temes nous que tenim i tancar repertori de cara a tenir un format acabat, i així, un cop comencem a girar de nou, no parar.

6. Quin ha sigut el vostre millor concert com a músics i espectador?
Sens dubte el Jove tú també pots. No tant per la part musical, perquè això es relatiu en el sentit que hi ha dies que estàs més inspirat que d’altres, si no pel que representa el Jove per als Terrassencs. El jove es l’escenari per on han passat grans grups i artistes (D’callaos, Ojos de Brujo, etc) i es una festa que nosaltres hem viscut des de petits i que representa molt per la juventut terrassenca i clar, de cop et veus tocant al Jove, davant de moltísima gent que està de festa, que està gaudint amb la música, amb la teva música, i sobretot, que descubreixes que la gent se sap les teves cançons!! Això no té preu.

7. Quines són les vostres influencies musicals? 
Doncs la nostra influència es la música. Es cert que el nostres estil musical es la rumba, i que de fet podríem dir que els nostres referents ( no de tota la banda) son els delinquentes, però també es cert que tenim influències de pata negra, de peret i de tot tipus de música. Mai ens tanquem a un únic estil, de fet en molts temes incorporem patrons de salsa, incorporem tonalitats propies del jazz, del rock. Per posar-te un exemple, tenim un tema que es un rock and roll pur i dur i que per la part de la guitarra, el Víctor es va inspirar en el Rock And Roll de Led Zeppelin, però depèn el concert i el moment canvia el solo i fot el johnny be good de chuck berry o la grange de zz top. Tornem a dir el mateix, la nostra influència es la música, sigui de l’estil que sigui.

8. Quina es la teva última descoberta musical emergent?
Doncs l’última així rellevant es un grup anglès que es diuen The Brew i son brutals, tenen un estil que passa per fer un mix de jimmy hendrix, depp purple, pink floyd, led zeppelin, etc. Son genials. Després més que descoberta, a vegades re-descobreixes temes i músics que havies escoltat fa anys i el havies abandonat. Ara per exemple estic escoltant un altre cop a Rosendo y Leño, a Vicentico, als Fabulosos Cadillacs, etc.

9. Un lloc on us agradaria tocar?
Per una qüestió de conya et diria que al Madison Square Garden o al Carneggie Hall. En realitat en qualsevol lloc on la gent gaudeixi i aprecií la nostra música.

10. Que aconsellarieu a un grup emergent que comença ara amb el seu projecte musical?
Que faci el que vam fer nosaltres; el primer any que faci tots els concerts que pugui, per agafar ritme i arribar a la gent, i després d’això, que seleccioni molt bé els llocs on tocarà, buscant sempre llocs on hi hagi bon só, i si son sales musicals, encara millor.

11. Què és el que us  apassiona de la música?
Que una creació teva, que surt de tú, del teu estat emocional, pugui influir significativament en les emocions dels demés.



No hay comentarios:

Publicar un comentario