jueves, 4 de diciembre de 2014

"Llach lletra i música" el llibre del mataroni Xavier Amat

El periodista mataroní Xavier Amat, a través de Publicacions de l'Abadia de Montserrat, ha publicat el llibre Llach, lletra i música, un treball minuciós a través del qual el lector podrà entendre i conèixer l'obra musical i aspectes de la producció del cantautor Lluís Llach. Compost per un centenar d'articles no gaire extensos, Amat ens acosta a aspectes fins ara potser poc comentats de les lletres i les melodies del cantautor de Verges, així com a algunes anècdotes dels seus concerts, o fins i tot s'hi analitza les portades dels discos.



Xavier Amat va començar a escriure Llach, lletra i música al cap de pocs dies que el cantautor deixés els escenaris, el març de 2007. Molts dels episodis del llibre van més enllà del que és estrictament la trajectòria de Llach, i es converteixen en reflexions sobre  la música, la creació, l'escriptura, o temes presents i profunds en l'ésser humà, com les lluites personals o col•lectives, la vida, l'amor o la mort. En la part final del llibre l'autor inclou una cronologia sobre el cantautor de Verges i els llistats dels seus discos i de les seves cançons.

El pròleg va a càrrec de Joan Reig (component del grup Els Pets), que apunta que Llach, lletra i música és un manual excel•lent per tornar a endinsar-se en el món "llaquià" amb més bagatge, o per descobrir-lo a nous aventurers, als quals els pot servir de fiable guia.


No hay comentarios:

Publicar un comentario