jueves, 20 de noviembre de 2014

Entrevistem a Cabo San Roque


1. Com us vau iniciar en el món de la música i quina es o era la teva motivació?
R: Vaig començar tocant la guitarra als 13 anys amb un típic grup d’adolescents. La meva motivació actual sembla ser “qui dia passa any empeny” dedicant-me a fer el que m’agrada.
L: vaig començar als 8 anys al conservatori de vic i vaig estudiar la carrera de piano i de solfeig i harmonia clàssica perquè la meva mare m’obligava, això va ser fins els 18 quan vaig venir a viure a barcelona ivaig abandonar la música durant anys; fins que vaig entrar a CaboSanRoque, més tard vaig estudiar al taller de músics composició i arranjaments per bigband.

2. Com es crear el projecte “Cabo San Roque” i com ha anat evolucionant al llarg del temps?
Es va crear per donar una nova vida a músics que estaven desats a l’armari. Inicialment vam evitar els nostres instruments d’origen, per enfrontar-nos a la música des d’una òptica molt intuïtiva, sense tècnica pel mig. Més tard van aparèixer les màquines i els espectacles d’arts escèniques centrats en música i màquines.

3. Quines ajudes, col.laboradors, músics i mitjans en els vostres cd’s?
Primer de tot, en Gat de G3G records, que ens va ensenyar bastantes coses a nivell de filosofia d’autogestió, tot i que a dia d’avui, hem triat deixar l’autoedició per qüestions econòmiques. Col.laboradors dels discs...Vinicio Capossela, Carles Santos, Pascal Comelade, Pep Pascual, Abraham Boba, Frank Rudow, Alessandro Stefana. I dels mitjans, no ens podem queixar, els mitjans musicals sempre ens han tractat molt bé, i els generalistes, més valdria que no toquessin el tema de la música, que sempre ho acaben espatllant.

4. Quina es la vostra manera de fer música, expliqueu per qui no ho sàpiga?
Sempre comencem fabricant-nos els sons que utilitzarem. Per a cada projecte ens construïm eines noves, nous instruments-màquines, i a partir d’aquí comencem a compondre. 

5. Com us veieu dintre del panorama de la música?
Un ànec lleig que si algun dia es converteix en cigne, serà per fer l’últim cant i palmar-la acte seguit.

6. Com definiríeu la vostra música?
Deixem les definicions per als diccionaris, o refreguem-nos  amb ganes amb l’absurditat de les definicions d’estils...ara mateix podria ser blues industrial semi-transportista amb forma de mig  entrepà de cargols-hop-bop.

7. Quins son els vostres propers concerts?
Al novembre 2014: el 21  12ROUNDS, Tarragona, Sala el Cau, el 22  12ROUNDS, Granollers, Teatre de Ponent i el 28  Orquesta del Caballo Ganador, Barcelona, L'Auditori.
Al desembre 2014
El 4 12ROUNDS a Granada Booga Club (+ Is Tropical) i el 20 12ROUNDS, Lleida, Cafè del Teatre.

8. Quin ha sigut el vostre millor concert dalt de l’escenari  i com a espectador?
R: dalt de l’escenari no sé si el millor, puc parlar del més emocionant que he viscut, i va ser el d’El run-run del nyigo-nyigo a Barcelona. Va ser l’últim concert d’en Joan Saura i hi havia una energia molt forta a la sala. Com a espectador...Fugazi al Razzmatazz o Einstürzende neu bauten a l’Apolo, o la versió de Delusion of the fury de Harry Partch per Heiner Goebbels.

9. Quines són les vostres influencies musicals?
Escoltem de tot, però si ho limitem a aquest últim disc, hi ha hagut sobre la taula alguns discs de Marc Ribot dels anys 80, Captain Beefheart, Einstürzende Neu Bauten, James Chance and the Contortions, Gang of four...

10. Quina es la vostra última descoberta musical emergent?
Això d’emergent sempre ens sona a les competicions mundials d’apnea, quan el submarinista ja ha arribat al fons i comença a pujar per retornar a la superfície. Moltes vegades s’hi queda en aquest llarg viatge cap a l’emergència.
(R) En tot cas, Os meus shorts, “nou” projecte de quartet de Nico Roig.
(L)no són emergents, però jo fa potser un any que els he descobert i m’agraden molt: Tiger Menja Zebra

11. Un lloc on us agradaria tocar?
Ara mateix, ens agradaria tocar en festivals i sales de rock, que són espais que per exigències de guió no hem trepitjat massa aquests darrers anys.

12. Que aconsellaríeu a un grup emergent que comença ara amb el seu projecte musical?
Intentar trobar una manera pròpia d’expressar-se i donar valor al què fas en sí mateix, no per aconseguir altres coses.

13. Què és el que us  apassiona de la música?

Les mateixes coses que ens apassionen fora de la música, móns infinits de detalls...com estan construïdes les coses, com carregar una furgoneta, com plegar un cable, com resoldre un canvi de ritme, com construir un so greu amb el mínim de dimensió física possible...

Més informació: http://www.cabosanroque.com/


No hay comentarios:

Publicar un comentario