jueves, 2 de octubre de 2014

Entrevista a Cybee: Són l'espurna desitjada


1. Com us vau iniciar en el món de la música i quina és o era la vostra motivació?
Ens hi vam iniciar per la pura curiositat de quatre amics que es coneixen i volen mirar si s’entenien tocant cadascú el seu instrument. No hi havia una altra motivació que passar-ho bé i gaudir tocant nosaltres per a nosaltres.

2. Com es crear el projecte “CyBee”? Com ha anat evolucionant al llarg del temps?
Va néixer d’una festa major. Una simple pregunta d’en Nil a l’Aleix i a en Jordi: nois vosaltres toqueu oi? D’aquí va sorgir una trobada al local d’assaig i un amor a primera nota que va culminar el Marc una setmana més tard quan vam coincidir que seria un gran fitxatge. La base de quatre amics segueix sent la mateixa, tot i que quan les coses van més seriosament, has de mirar de professionalitzar-ho tot al màxim, prioritzar, dedicar més temps a assajar, etc. Ara el que estem intentant és crear una estructura més sòlida per poder automatitzar al màxim el que el grup requereix.

3. Quins mitjans, col•laboradors heu tingut per gravar i promocionar el vostre disc “CyBee”? Us ha ajudat estar nominats a Disc Català de l’Any?
Ho hem fet molt nosaltres mateixos, juntament amb el que ara és el nostre representant, Jordi Gonzalo, que va creure en el projecte que engegàvem i qui ha estat i és una peça clau pel grup. Entre ell i nosaltres hem cobert, per una banda els mitjans de comunicació, mitjançant insistència i persistència, i per altra banda hem cobert també les xarxes socials intentant explotar-les al màxim i treure’n el màxim rèdit. La aposta per CyBee i el disc CyBee ha estat 100% dels 5, no hi havia cap mena d’organisme darrera. Qui d’alguna manera també va creure en nosaltres van ser Manu Guix i Roger Rodés (productors del CD), que van creure que podríem fer una bona feina i van accedir a treballar amb nosaltres el ‘CyBeedisc’. No cal oblidar que la família és sempre una peça clau en totes les tasques que anem fent; sense anar més lluny, les il•lustracions del CD són fetes per Agustín Comotto (familiar). Sonar a la ràdio, estar nominats, etc. és una gran ajuda que arriba una vegada el CD està fet i engegat i tot suma i molt. La nominació  a disc català de l’any o que “Som” hagi estat considerada cançó de l’estiu per La Vanguardia, per exemple, han estat fites que ens han permès seguir avançant amb pas ferm. Així com sonar en diverses ràdiofórmules del país.

4. Com us veieu  dintre del panorama de la música catalana? 
Estem en una primera fase. Hem fet feina en la bona direcció. Així doncs, hem col•locat una primera pedreta, però estem tot just al començament del camí.

5. Com definiríeu la vostra música?
Pop-rock amb tocs que van des del rock alternatiu fins al folk, amb pinzellades de funk. També té l’energia, la positivitat, l’optimisme i el bon humor com a recursos per explicar la manera en que veiem el món.

6. Com us plantegeu la nova gira o el que queda de l’any? 
Amb moltes i moltes ganes; estem fent una de les coses que tot músic desitja fer; tocar. Tant és així que  tenim l’agenda amb força concerts...què més podem demanar?

7. Quin ha sigut el vostre millor concert com a músics i espectador? 
Tots podem tenir opinions diferents, però ens quedaríem amb el concert de l’Acampada jove d’aquest 2014. I d’espectadors el d’en Michael Bublé al Palau Sant Jordi l’hivern passat.

8. Quines són les vostres influencies musicals? 
Cadascú de nosaltres és un món; podem anar des de Michael Jackson, fins a El canto del loco, passant per John Mayer, Queen, Needtobreathe, The Beatles, etc.

9. Quina es la vostra última descoberta musical emergent?
Recentment hem descobert un grup que ens agrada i es diu Oques Grasses, que ha estat un dels grups BOOM d’enguany.

10. Un lloc on t’agradaria tocar?
Palau Sant Jordi i Palau de la Música.

11. Que aconsellaríeu a un grup emergent que comença ara amb el seu projecte musical?
Picar molta i molta i molta pedra. Per recollir primer s’ha de sembrar. I quan reculls has d’estar sembrant.

12. Què és el que us  apassiona de la música?
Que és una manera de transmetre que no es pot equiparar amb res més.

Més Informació: http://www.cybee.cat/



No hay comentarios:

Publicar un comentario