viernes, 8 de agosto de 2014

Entrevista a David Amat, Bateria de L'Exèrcit d'Islàndia




El passat 25 i 26 de juliol L'Exèrcit d'Islàndia va fer els dos últims concerts de la temporada:
El 25 juliol al bar Cremat (Terrassa) i el 26 juliol a Cornellà de la Ribera (Perpinyà) en un homenatge a Joan Pau Giné on han fet una cançó inspirada en un text d'aquest escriptor.


1. Com et vas iniciar en el món de la música i quina es o era la teva motivació?
A casa meva de ben petit sempre vaig estar envoltat de música. El meu pare era un gran amant de la música i els meus germans tambè. De les seves mans escoltava Supertramp, Deep Purple, Pink Floyd, Leonard Cohen,Beatles, Bob Dylan....més endavant un dels meus germans va començar a tocar la bateria i llavors vaig saber que la bateria era el  meu instrument. Anava als seus concerts i estudiava cadascun dels seus moviments, el que feia sonar i com ho feia sonar. Als 15 anys em vaig comprar la meva primera bateria, i fins ara no he parat de tocar. De fet, no m´imagino en cap moment de la meva vida sense tocar la bateria, és una droga per a mi.

2. Com es crear el projecte i perquè el projecte es diu “L’exèrcit d’Islàndia"?
Vam iniciar el projecte junts desprès de les dissolucions de les nostres anteriors bandes.  No va ser algo buscat, simplement va sorgir. Tots formàvem part de l´escena “indie” de Terrassa i de fet, ens coneixien d´això. El nom del grup,l´Exèrcit d´Islàndia va sorgir  per que el Jordi (el nostre cantant) tenia una cançó abans de formar el grup amb aquest nom, i ens va agradar com a nom de grup. Sempre diem que ens diem, així, per que Islàndia no té Exèrcit.

3. Com valoreu el vostre pas pel concurs Sona 9? Us ha ajudat?
Ens va anar molt bè per iniciar el projecte amb força i ganes. Ens vam ajuntar al gener del 2010 i al cap de tres mesos ja haviem gravat una maqueta que vam presentar al concurs. És un concurs que t'apreta i t´exigeis molt, però ho vam fer encantats i amb moltes ganes. A nivell de repercussió és molt bò, surts a mitjans de comunicació i et fan bones promos. A part, tens l´oportunitat de tocar a bones sales i festivals, en el nostre cas van ser a Razzmatazz 3 i al BAM. Malauradament ens vam quedar a les portes de la final, i això et torna una mica a la realitat. Un cop va acabar el concurs vam tenir varis "bolos" que combinàvem amb la composició de nous temes.

4. Quins mitjans heu tingut per gravar i promociar el disc  “El regne mineral”?
El Regne Mineral és un disc totalment autoeditat i auto promocionat. Ho vam gravar amb el Juanma Villanueva com a productor i tècnic. El tema del disseny  també va córrer a càrrec d'amics nostres. En definitiva, ara per ara, ens autogestionem com podem. Per sort les xarxes socials van molt bé per donar-te un cop de mà a l´hora de fer promocions. El Regne Mineral està a la venta a un parell de botigues i als nostres concerts.

5.Teniu pensat gravar nou temes i nou disc?
En això estem. En aquest 4 anys que portem hem anat evolucionant i això queda reflectit en els nous temes. Si tot va bé a finals d´any o principis del 15 començarem a enregistrar un altre disc.

6. Com definiríeu la vostra música?
Difícil etiquetar-nos.... sempre diem que fem rock, pop-rock com a molt. El món de la música és massa ampli com per a definir-nos en un estil.
7. Com us plantegeu la nova gira o el que queda de l’any?
De moment pel que resta d´any,la nostre intenció és compondre nous temes per enregistrar al proper disc, ja en tenim uns quants acabats i que hem pogut presentar en els últims directes,  però ens agradaria fer un disc de de llarga durada amb al menys 13 o 14 temes.  Si surt algun "bolo" entre mig, el farem, però la nostre prioritat d´ara a finals d´anys és la composició.

8. Com us veieu dintre el panorama de la música catalana?
Com a grup emergent que comença a sonar a les orelles dels entessos. I això agrada, que la teva feina tingui recompensa per poca que sigui, t´ajuda a seguir endavant. Això tenint en conta que ens autogestionem en tots els sentits, no tenim discogràfica ni una oficina de producció, management, etc...tot el que anem aconseguint, ho aconseguim nosaltres sense intermediaris.

9. Quines són les vostres influencies musicals?
Molt amplies!! Ens agrada el folk, el rock, el pop, l´indie, experimental....tots tenim els nostres grups i la nostra  manera de veure la música, però coincidim amb molts grups i molts moviments musicals, com la de Manchester,o l´indie dels 90 que hi havia a Espanya, per exemple. A l´hora de compondre no acostumem a tenir problemes ni discutim per què tots ens plantegem la cançó d´una manera semblant.

10. Quina es la vostra última descoberta musical i emergent?
Parlo a titol personal, m´agrada molt el treball d´Empty Cage, tot i que la música catalana ara per ara està en alça i surten moltes bandes, crec que faltava un grup directe com ho són ells. També hem conegut als Jules, que a més hi hem tocat junts i mantenim contacte per a futurs concerts. Tenim la sort del moment que estem vivint ara mateix amb la música catalana i tant públic com bandes hauriem d'aprofitar-ho.

11. Un lloc on us agradaria tocar?
Al Primavera Sound sense dubte!!! Portem una pila d´anys anant-hi com a públic i si un dia ens veiem a sobre de l´escenari seria increïble!

12. Que aconsellaríeu a un grup emergent?
Que el principal és passar-ho bé. Això mai s´ha de perdre de vista, en el moment que ho perds estàs perdut...està bé fer "bolos" i cobrar per ells i que et valorin, però avui per avui és molt dificil viure d´aquest món en tots els sentits. Passar-ho bé i disfrutar, viure cada concert com si fos l´últim, a partir d'aqui, tot el que hagi de venir vindrà.

13. Què és el que us  apassiona de la música?
Serè molt tòpic, però és la nostra manera d´expressar-nos, de mostrar la nostra manera d´entendre la música. Ens ho passem bé, ens divertim fent el que ens agrada i ens apassiona. Molta gent dedica el seu temps a les seves passions, la nostra és la música. Diuen que els músics vivim en el nostre món i que som raros de collons, i jo cada cop n´estic més segur!!

Podeu escoltar-los a: http://lexercitdislandia.bandcamp.com/



No hay comentarios:

Publicar un comentario